Alcoi inicia una setmana dedicada a l’Orgull

El dia 21 hi haurà una festa en Cervantes i el primer cicle de cinema LGTBI

Alcoi inicia una setmana dedicada a l'Orgull
Jorge Vañó (Mariola), l’edil Aranza de Gràcia i Aitor Pla (Ponts d’Igualtat).

Amb motiu de la celebració de l’Orgull LGTBI, Alcoi iniciarà aquest dilluns una setmana amb activitats dedicades per a “reivindicar” els drets d’aquest col·lectiu i donar-los “visibilitat”, en paraules de la regidora d’Igualtat, Aranza de Gràcia. A més de la programació, confeccionada de la mà dels col·lectius LGTBI Mariola i Ponts d’Igualtat, l’Ajuntament posarà en marxa una campanya contra els delictes d’odi, mitjançant cartelleria i recursos audiovisuals en xarxes socials.

La programació arrancarà demà dilluns 16, a les 12 hores, amb una activitat en la qual participaran més de 150 alumnes de centres educatius de la ciutat. Un representant de cadascun portarà la característica bandera multicolor, en format gegant, recorrent el trajecte entre la Glorieta i la plaça d’Espanya, on es llegirà un manifest.

Ja el divendres 20, a les 19 hores, es projectarà el documental ‘Lesbofòbia’, en l’IVAM CADA Alcoi. Associat a això, els dies 3 i 4 de juny es durà a terme la primera Mostra de Cinema LGTBI d’Alcoi ‘La invertida’, amb la participació de prestigiosos cineastes del gènere documental i pel·lícules representatives de la denúncia social respecte als drets del col·lectiu homosexual i trans.

En l’apartat cultural, el dia 15 de juny en l’hall de l’Ajuntament, s’inaugurarà l’exposició titulada ‘Drag is art’, de Markie Brown, dissenyador gràfic, il·lustrador i músic. A més, el campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant també ha organitzat la projecció de diverses pel·lícules de temàtica LGTBI, activitat que es durà a terme a la fi de juny en la Fundació Mutua Levante.

Una altra de les cites destacades dins de la programació de l’Orgull 2022, és la festa que tindrà lloc dissabte que ve 21 de maig en Cervantes, i després de la manifestació que recorrerà des de la plaça d’Espanya fins al passeig. La festa comptarà amb DJs i Drag Queens, entre altres artistes, i a més de música en directe fins a la matinada, diferents entitats arribades de fora d’Alcoi, muntaran estands informatius.

Send this to a friend