Alcoi ja és oficialment Capital Cultural Valenciana

Ttraerá a Alcoy una muestra de todos los géneros a partir de marzo

Alcoi ja és oficialment Capital Cultural Valenciana
Un moment de la gala celebrada anit a València.

La ciutat d’Alcoi ja és oficialment Capital Cultural Valenciana. El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, va presidir ahir a la vesprada la cerimònia de reconeixement de les capitals culturals valencianes 2021, Alcoi i Bocairent, acompanyat d’una representació de les corporacions municipals de totes dues localitats.
Aquest ha sigut el primer any en què se celebra una cerimònia oficial d’àmbit autonòmic per part de la Generalitat per a visualitzar la importància de les capitals culturals valencianes. L’acte va ser conduït per Anna Marí i la Companyia de Teatre Crit, i va comptar amb les actuacions de Cuinant Dansa i Teixit Connectiu, Art of Brass València, Eva Dénia i Merxe Martínez. Els espectadors van poder seguir la gala per ‘streaming’ en el Canal GVA, mentre els presencials es van submergir en el context cultural de Bocairent i Alcoi.
El titular de Cultura va ressaltar que “les capitals culturals valencianes 2021 tenen preparats uns projectes excel·lents de programació cultural, als quals ens sumem intensament des de la Generalitat. Per això, durant l’any que ve, programarem més de 30 activitats en aquests municipis, amb un pressupost aproximat de 200.000 euros per part de Cultura de la Generalitat”, detallava.
La programació que s’ha dissenyat de Cultura de la Generalitat per a portar a Alcoi i Bocairent arrancarà a partir de març de 2021. Es projectaran pel·lícules guardonades en els Premis de l’Audiovisual Valencià, curtmetratges valencians, material fílmic històric; teatre de carrer, com la producció pròpia ‘Reminds’ i espectacles de dansa com ‘La mort i la donzella’; grups de música valencians guardonats en els Premis Carles Santos, ‘cant d’estil’, el Cor de la Generalitat, la Jove Orquestra de la Generalitat, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana; òperes com ‘Il tutoritze burlato’ o ‘Isola disabitada’; i exposicions com la de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat.

Send this to a friend