Alcoi lidera les mobilitats realitzades per la Xarxa FP en 2021

Un total de 102, de les quals 57 han sigut enviaments i 45 acolliments

Alcoi lidera les mobilitats d'FP
Alcoi es va adherir a aquesta xarxa en 2012.

Alcoi ha sigut present en la celebració del XXIII Comité Executiu i de la XXIII Assemblea General de Xarxa FP, celebrat els dies 21 i 22 de març de manera telemàtica. Per part de l’Ajuntament d’Alcoi, han participat la Mobility Manager Magui Candela, directora de Promoció Econòmica, i l’assistent de Mobility Manager, Laia Montava.

La celebració de la XXIII Assemblea General, el passat 22 de març, va reunir al voltant de 50 representants de les ciutats europees membre, que van analitzar els resultats de la xarxa en 2021 y van plantejar noves accions i projectes per a 2022. Així mateix, van donar la benvinguda a una nova ciutat espanyola: Muskiz, del País Basc.

En el transcurs de les sessions de treball també es van definir les accions incloses en el Pla Estratègic de l’organització 2021-2025. Aquest Pla estableix tres prioritats en l’àmbit de la mobilitat i innovació de la FP europea en línia amb les prioritats estratègiques de la UE: millorar la qualitat i quantitat de la mobilitat de la FP, estimular i promoure la innovació en l’FP i contribuir al disseny de polítiques de la UE en matèria d’FP.

Durant l’Assemblea General es va presentar l’informe de resultats de l’exercici 2021, que reflecteix una tendència de recuperació progressiva de les xifres, respecte a 2020, després de l’aturada de les mobilitats derivat de la crisi sanitària provocada per la Covid 19.

Durant l’any passat, Alcoi va ser la ciutat de l’organització que més mobilitats va realitzar amb un total de 102, de les quals 57 han sigut enviaments i 45 acolliments. Quant a estudiants, es van realitzar 44 enviaments i 40 acolliments, mentre que d’staff (professorat), es van enviar a 13 i es van acollir a 5.

La major part d’eixes mobilitats corresponen a l’IES Cotes Baixes, que va realitzar l’intercanvi anual que ve duent a terme amb l’institut danés Mercantec, des de fa diversos anys.

Els 38 alumnes/as i 4 professors/as de l’institut Mercantec de Viborg van tindre una estada de 14 dies a Alcoi, en els quals van poder treballar en diferents reptes relacionats amb el disseny i impressió 3D; treball de la fusta, electrònica, robòtica i programació.

Per part seua, estudiants del CIP FP Batoi (d’estètica i hostaleria) i l’EASD (estudiants de fotografia) van realitzar la FCT (Formació en Centre de Treball), a Roma i Lisboa respectivament. A més, vam acollir en centres d’estètica de la ciutat a estudiants de Roma.

D’altra banda, quant a docents, coordinadors Erasmus i membres d’equips directius de centres d’FP, van realitzar visites de treball a les ciutats de Tolosa (França), Viborg, Herning i Vejle (Dinamarca) i el Mobility Manager de Roma va visitar empreses en les quals podran realitzar pràctiques els seus estudiants.

El propòsit d’aquests viatges ha sigut establir contactes amb altres centres de formació i visitar empreses que puguen, en un futur, acollir als nostres estudiants. En el cas de l’EASD, a més es van realitzar contactes interessants per al Festival Animalcoi.

Si bé el resultat de mobilitats és inferior al d’anys anteriors, això es deu a la dificultat que ha suposat treballar en un context marcat per la pandèmia i per l’aturada temporal realitzada per algunes ciutats pertanyents a la xarxa en relació a la gestió de mobilitats.

També el 22 de març, els Mobility Manager de les ciutats membre es van reunir en una sessió de treball en la qual cada ciutat va exposar els seus objectius per a enguany i els projectes en els quals estan treballant actualment. Així mateix, durant aqueix temps es van compartir experiències, van realitzar contactes per a futures col·laboracions i es van abordar aspectes d’interés comú per a tots els assistents.

Xarxa FP és una organització europea sense ànim de lucre fundada l’any 1999 per l’Ajuntament de Barcelona, qui va proposar la creació d’una xarxa de ciutats amb l’objectiu de promoure una infraestructura sostenible entre les administracions locals, les empreses i els centres de Formació Professional per a desenvolupar estratègies de mobilitat comunes en estreta col·laboració amb els sectors productius de la ciutat. Alcoi es va adherir a aquesta xarxa en 2012 i en 2017 va passar a formar part del Comité Executiu.

Send this to a friend