Alcoi llança ajudes de fins a 250 euros per a bicis i patinets elèctrics

Les subvencions poden aconseguir fins a un 40% del vehicle i són compatibles amb les quals ha llançat la Generalitat

Joven circulando con un patinete eléctrico
Jove circulant amb un patinet elèctric pel barri antic d’Alcoi | J.S. S.

Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, que busca sensibilitzar sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe en la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l’ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu, la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament d’Alcoi llança un programa de subvencions que té la finalitat de fomentar la compra de vehicles que generen zero emissions i contribuir així a una mobilitat urbana més sostenible des del punt de vista mediambiental. Es tracta de la concessió d’una ajuda econòmica que facilite als beneficiaris la possibilitat d’adquisició de vehicles alternatius als cotxes i motos a l’hora d’utilitzar-los en els seus desplaçaments per la ciutat.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, explica que els conceptes subvencionables són tres: bicicleta elèctrica (les bases de la convocatòria especifiquen que ha de tractar-se de bicicletes de caràcter urbà i no de muntanya), kit d’electrificació per a bici convencional, o els anomenats vehicles de mobilitat personal, igualment de tipus elèctric (patinets, per exemple). Cada persona únicament podrà sol·licitar ajuda per a un d’aquests conceptes, si bé la concessió d’aquesta subvenció no exclou la possibilitat que es puga demanar qualsevol altra amb el mateix objecte.

Cal recordar, en aquest sentit, que la Conselleria de Mobilitat també estableix una deducció del 10% per a la compra de bicicletes i vehicles elèctrics de mobilitat personal. De fet, des del mes de juny s’han aprovat prop de 3.000 peticions i es poden continuar sol·licitant fins al 10 de novembre.

En el cas d’Alcoi, l’Ajuntament té previst aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions en aquesta matèria, amb un pressupost total de 20.000 euros, dins de la partida del programa Reactiva Alcoi. Mancant concretar la quantia de les ajudes segons la mena de vehicle que adquirisca el sol·licitant, les subvencions oscil·laran entre un 20 i un 40% del preu de compra, la qual cosa es tradueix en ajudes d’entre 100 i 250 euros.

Per a Martínez, la mobilitat sostenible a partir de vehicles elèctrics i amb zero emissions, és una peça “clau” per a combatre l’emergència climàtica i per això “el govern municipal busca solucions en aquesta línia”.

Send this to a friend