Alcoi llança una campanya per a fomentar el consum de l’aigua corrent

És una proposta dels pressupostos participatius de 2019 que va haver d'ajornar-se per la pandèmia

Alcoi llança una campanya de l'aigua
El consum de l’aigua de l’aixeta redunda en un benefici mediambiental.

L’Ajuntament llança una campanya de comunicació per a fomentar el consum de l’aigua de l’aixeta a Alcoi, així com l’ús responsable d’aquesta, tot en nom de la sostenibilitat mediambiental. El regidor de Serveis, Jordi Martínez, ha donat a conéixer la campanya aquest dijous, al costat de l’edil de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuan, ja que es tracta d’una proposta que va sorgir dels pressupostos participatius de 2019, si bé no s’havia pogut dur a terme fins ara a causa de la pandèmia.

Cartell amb el logotip de la campanya.

Tots dos regidors han posat l’accent que la campanya no sols abunda en la qualitat de l’aigua d’Alcoi, sinó que a més persegueix una sèrie de beneficis en la línia dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS). Això és, la reducció del plàstic gràcies al menor ús de l’aigua embotellada, així com conscienciar sobre el consum responsable entre la ciutadania. En aquest sentit, Martínez ha informat que en els últims anys s’ha aconseguit reduir el consum a Alcoi en al voltant de 2 milions de metres cúbics.

D’altra banda, la campanya incideix en la bona qualitat de l’Aigua d’Alcoi, la marca que s’ha creat per a «posar en valor» aquest recurs públic. Sobre aquest tema, es recorda que l’aigua corrent alcoiana es troba des de fa ja temps en nivells «normals» de cloració, després que anaren alçant-se les restriccions imposades per la legionel·la. Cal assenyalar que va ser en 2016 quan la ciutat va deixar de ser considerada Zona d’Actuació Especial (ZAE).

Indicar que la campanya es difondrà en diferents espais i formats, a través de xarxes socials, mupis urbans i mitjans de comunicació.

Send this to a friend