Alcoi lluitarà contra la prostitució conjuntament amb el Programa Alba

Està impulsat per la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Alcoi lluitarà contra la prostitució conjuntament amb el Programa Alba
La reunió va tindre lloc en el saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia; l’edil de Seguretat, Raül Llopis; la directora del Centre de Salut Pública d’Alcoi, Clara Pastor; i personal tècnic dels departaments d’Igualtat i de Salut Pública han mantingut recentment una reunió amb responsables del Programa Alba, un programa d’atenció itinerant de recursos per a l’eixida de dones víctimes d’explotació sexual d’àmbits de prostitució o de tràfic de persones.

El programa Alba, impulsat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, ofereix atenció social a les víctimes, intervenció psicològica, assessorament jurídic, formació i activitats de promoció o allotjament temporal d’emergència. També s’ocupa de detectar possibles víctimes de tràfic, delimitar itineraris individualitzats d’inserció laboral i posar en marxa accions de sensibilització i formació.

La regidora Aranza de Gracia ha destacat la importància d’aquest recurs per a tota la ciutadania i ha subratllat que Alcoi declara el seu absolut rebuig a la prostitució i el tràfic de persones. En aquest sentit, apunta que “d’aquesta trobada ha sorgit el compromís ferm per a treballar conjuntament amb la Conselleria en tots els serveis d’aquest programa, alguns dels quals ja s’han posat en marxa. A més, es reforçarà el treball de sensibilització i formació a tota la ciutadania i particularment en els cossos i forces de seguretat, recursos socioeducatius, etcètera”.

Send this to a friend