Alcoi no falta a la crida a participar en la Romeria a la Font Roja

Aquest dissabte s'ha celebrat la tradicional ofrena de flors a la Patrona

Alcoi no falta a la crida
Javier Montllor ha sigut l’encarregat de pronunciar l’acostumada crida. QUIQUE REIG

Ja està tot disposat perquè, si la pluja no ho impedeix, Alcoi torne a celebrar el seu acostumat pelegrinatge a la Font Roja en honor a la Patrona de la ciutat, la Verge dels Lliris. Aquest dissabte ha tingut lloc la tradicional ofrena de flors i l’habitual crida a participar en la Romeria, que de tornar ho faria després d’un llarg parèntesi, després de la pandèmia i d’algun any previ en què la climatologia tampoc el va fer possible.

Aquesta vesprada de dissabte, primer s’ha celebrat una eucaristia en la parròquia de San Mauro y San Francisco, per a després traslladar la imatge de la Verge fins a la plaça d’Espanya, on s’ha dut a terme l’ofrena i la crida, en aquesta ocasió a càrrec de Javier Montllor Montava. Autoritats municipals, al costat de representants d’entitats religioses i devots, han pres part en aquest acte organitzat per l’Ajuntament en col·laboració amb l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris.

Un moment de l’ofrena a la Patrona. QUIQUE REIG

Respecte a la programació per al diumenge, si no hi ha canvis, a les 6 hores serà la despertà i a les 6’45 començarà l’ascens fins a la Font Roja amb la imatge pelegrina de la Verge dels Lliris, la qual farà parada en el Cementeri Municipal per a presidir un respons en memòria dels alcoians difunts. Les filaes Muntanyesos i Aragonesos serviran timonet durant el recorregut i cap a a les 10’30 hores arribarà la pelegrina al seu Santuari.

La festivitat culminarà amb una missa de campanya enfront del Santuari amb la participació del Cor d’Alcoi. També està programada l’actuació de la Casa d’Andalusia i hi haurà balls populars de la mà del Grup de Danses Carrascal. A aquesta hora la previsió marca pluja durant la matinada i a primera hora del matí del diumenge, si bé l’Arxiconfraria maneja un pla B en cas de confirmar-se els mals pronòstics.

Send this to a friend