Alcoi opta a 8 milions en ajudes per a rehabilitar Sagrado Corazón i Font Dolça

L'objectiu és ampliar la quantia de la subvenció de cara a escometre també la reforma de La Sang

Alcoi opta a 8 milions en ajudes per a rehabilitar Sagrado Corazón i Font Dolça
Els habitatges del Sagrado Corazón van ser construïts en la dècada dels seixanta. | XAVI TEROL

Els barris de Font Dolça i Sagrado Corazón, situats tots dos en la Zona Nord d’Alcoi, veuran transformada la seua imatge per fi, gràcies als fons procedents del pla de recuperació de la Unió Europea, que fins al moment ha destinat al voltant de 8 milions d’euros en projectes per a la ciutat en matèria de turisme i transició ecològica, principalment. En l’àmbit de la rehabilitació i construcció d’habitatges, Alcoi porta més d’un any treballant en els projectes de Font Dolça i Sagrado Corazón, de la mà dels veïns de totes dues barriades, que sumen prop de 300 pisos.

Els dos grups d’habitatges, construïts en els anys 60, tenen en comú la tipologia d’urbanització, formada per blocs de pisos en altura que disposen de zones comunes –bé espais públics, o bé jardins privats com en el cas de la barriada del Sagrat Cor– que no estan aprofitats correctament, fins i tot infrautilitzats. A més, tots dos conjunts d’habitatges pateixen una important degradació arquitectònica a causa de la seua antiguitat, com també presenten mancances a nivell d’accessibilitat.

Segons la informació facilitada, les obres previstes permetran solucionar totes aquestes deficiències, al mateix temps que es pretén millorar també l’eficiència energètica dels habitatges.

Alcoi opta a 8 milions en ajudes per a rehabilitar Sagrado Corazón i Font Dolça
Zona de jocs central a la Font Dolça. | ALDEMAR

En el cas de Font Dolça, el pressupost que maneja l’Ajuntament supera els 4’6 milions d’euros, mentre que el conjunt de Pare Poveda-Escultor Ridaura ronda els 3’7 milions. L’objectiu és optar a la major quantia possible i que els propietaris puguen beneficiar-se d’aquesta subvenció fins al punt d’abonar una vessa assequible.

L’alcalde Toni Francés i la regidora d’Habitatge, María Baca, al costat de responsables de l’Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi (OMHA), s’han reunit aquesta setmana amb el secretari autonòmic d’Habitatge, Alejandro Aguilar, de cara a perfilar la sol·licitud d’ajudes a la convocatòria de fons europeus per part de l’Ajuntament, prevista per al mes d’abril. En aquestes ajudes es vol incloure tant els dos projectes esmentats com la rehabilitació del grup La Sang, també pendent.

Cal recordar que l’Ajuntament es va comprometre a ajudar als veïns d’aquests habitatges en la cerca de solucions, així com a acompanyar-los en el procés de finançament i reparació. En aqueix sentit, l’associació veïnal del barri ja disposa d’un estudi encarregat per l’Ajuntament que determina les causes dels despreniments de les façanes i ara vol optar també a la convocatòria d’ajudes per a finançar les obres, valorades en més de 2 milions d’euros.

Cal tindre en compte que les competències d’habitatge estan delegades en l’administració autonòmica i per això és Conselleria l’encarregada de tramitar les subvencions procedents del programa europeu. Un programa que a més de rehabilitació, també contempla actuacions en l’àmbit de la construcció d’habitatge nou. Per a Alcoi, la Conselleria té previst el projecte d’Ambaixador Irles i hi ha diverses ubicacions més en estudi.

Send this to a friend