Alcoi participa en la Setmana Europea dels Cementeris

Amb visites guiades fins a aquest diumenge, 6 de juny

Alcoi participa en la Setmana Europea dels Cementeris
Durant aquesta setmana hi ha diverses rutes i visites guiades al cementeri d’Alcoi. | ARXIU

Alcoi forma part de l’Associació de Cementeris Significatius d’Europa des de l’any 2012 sent el Cementeri Sant Antoni Abat membre de la Ruta Europea de Cementeris Significatius. La ruta és considerada Itinerari Cultural Europeu i amb la finalitat de posar en valor els diferents cementeris d’Europa adherits, de manera conjunta se celebra la Setmana europea de Cementeris Significatius, a la qual Alcoi porta anys sumant-se amb la finalitat de posar en valor el magnífic patrimoni i història del nostre cementeri monumental durant la primera setmana de juny.

Enguany a la celebració s’uneixen les empreses Guiarte con Arte i Quality Tours Mariola amb diferents rutes des d’aquest dilluns fins al diumenge 6 de juny. Entre setmana a les 17’30 h de dilluns a divendres i a les 18 h el divendres. De la mateixa manera també se celebrarà una visita guiada teatralitzada denominada ‘A la sombra de los cipreses’ a les 11’30 i 17’30 i una visita a l’ús a les 11 h, en grups de màxim 20 persones garantint el complint de totes les recomanacions en matèria de seguretat i sanitat. Per a totes elles es requereix inscripció prèvia. Totes les rutes i horaris les pot veure en aquest enllaç.

L’objectiu de la celebració d’aquesta setmana és la dinamització dels espais i la seua posada en valor. Enguany la ruta celebra 20 anys d’història i ha comptat amb la realització d’un llibre digital denominat “Crossroads of diversity” en el qual l’apareixen algunes instantànies del cementeri d’Alcoi.

“A la nostra ciutat comptem amb un gran patrimoni històric, el nostre cementeri és un valor important com a destí, de fet, la ruta és considerada Itinerari Cultural Europeu. També ho és crear productes turístics, com les visites guiades (…), és molt important la col·laboració públic-privada per al desenvolupament turístic d’Alcoi i amb aquestes activitats tenim un exemple”, ha explicat la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

Recordem que Alcoi compta amb material promocional del cementeri en diferents idiomes i de diverses APP per a realitzar una visita guiada del recinte guardonat amb diversos premis per part de diferents certàmens.

Send this to a friend