Alcoi participa en la XV Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

Durant els dies 17 i 18 de març a Vitòria-Gasteiz

Alcoi en la trobada de Ciutats Educadores
Els regidors alcoians al costat d’organitzadors de la trobada.

Alcoi ha participat durant els dies 17 i 18 de març en la XV Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RESE), sota el lema ‘Consolidant la Ciutat Educadora’, que s’ha celebrat en el Palau de Congressos Europa de Vitòria-Gasteiz. Van ser presents els regidors d’Educació, Jordi Silvestre i Formació, Alberto Belda, acompanyats per personal tècnic d’aquests departaments.

La ciutat ha participat amb quatre projectes educatius: ‘Posa’t les Piles’ (departament d’Educació) i ‘Planeta Oroneta’ (centres ordinaris i especials de la ciutat) en format de pòsters, i amb els projectes APPI (Atenció Prenatal Primera Infància –departament de Polítiques Inclusives) i Pressupostos Participatius per a la Infància (departament de Participació), en forma d’experiències que han exposat als assistents en grups reduïts durant 10 minuts.

“Ha sigut una trobada molt profitosa, perquè hem pogut intercanviar experiències amb totes les ciutats de la RESE. Els nostres projectes han sigut molt ben acollits per la resta de participants, compartint amb altres ciutats les nostres experiències. Així mateix hem pogut agafar idees i projectes interessants que poden dur-se a terme a la nostra ciutat”, ha destacat, Jordi Silvestre.

També va tindre lloc l’assemblea general de la RESE, en la qual Alcoi forma part de la Comissió de seguiment i on es va triar la pròxima ciutat coordinadora de la pròxima edició, que serà Gijón.

Cal ressaltar la presència del Ministre d’Universitats, Joan Subirats en l’acte de presentació en el qual també van estar el Conseller d’Educació del Govern Basc, Jokin Bildarratz Sorron; la primera tinenta d’alcalde de Vitòria-Gasteiz, Maider Etxebarria García, i la secretària general de l’AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores), Marina Canals Ramoneda.

La Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RESE) promou el desenvolupament de xarxes temàtiques amb la finalitat d’impulsar l’intercanvi de coneixement i experiències entre les ciutats associades i, d’aquesta manera, avançar en la construcció i consolidació de les Ciutats Educadores.

Send this to a friend