Alcoi posa en circulació 220 patinets elèctrics per a llogar

Projecte pilot a càrrec d'una companyia internacional i de donar bons resultats es licitaria per part de l'Ajuntament

Alcoi posa en circulació 220 patinets elèctrics per a llogar
Miguel Signes, tècnic municipal, i el regidor Jordi Martínez al costat dels patinets i el responsable de Bird.

L’Ajuntament d’Alcoi, a través d’una empresa especialitzada en mobilitat compartida i sostenible, ha anunciat la posada en circulació d’un total de 220 patinets elèctrics per al seu ús públic a la ciutat. Es tracta d’una experiència pilot i un servei que prestarà la companyia americana Bird durant els pròxims dotze mesos, i de resultar reeixida, l’any vinent es licitaria un contracte per part de l’Ajuntament, segons ha avançat el regidor de Mobilitat, Jordi Martínez.

Els 220 patinets d’ús compartit es distribuiran entre un centenar de punts d’aparcament obligatori en zones estratègiques de la ciutat, com a polígons industrials, Centre històric, edificis públics, centres sanitaris i educatius, zones comercials, estació d’autobús i tren, instal·lacions esportives, punts d’interés turístic, etcètera. La flota funcionarà mitjançant una aplicació mòbil, que els usuaris descarregaran per a conéixer tant la ubicació del patinet més pròxim, com per a registrar la recollida i el lliurament del mateix i abonar la tarifa corresponent.

En general, llogar un patinet costa 1 euro (desbloqueig en agafar el vehicle), més 15 cèntims per minut d’ús. També han preparat bons i diferents incentius, com un mes de desbloquejos gratis per 1’99 euros. A més, hi haurà zones d’aparcament incentivat, on els usuaris són compensats amb descomptes en la seua tarifació per aparcar en les àrees delimitades per a això i marcades en l’app.

Bird, que funciona a Tarragona, Saragossa, Madrid, Alcalá de Henares, Tres Cantos i el Port de Santa María (Cadis), implantarà el seu servei de lloguer de patinets a Alcoi de manera pionera a la Comunitat Valenciana. Antonio Relaño, responsable de la companyia a Espanya, explica que demà iniciaran el desplegament en aquesta ciutat, on recorden que estaran almenys un any de prova.

També posa l’accent en l’ús obligatori del casc, com des de l’Ajuntament s’incideix en què a nivell municipal existeix una normativa de circulació per a Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i patinets. Entre altres aspectes, destacar que l’ordenança determina que s’ha de circular pels carrils bici sempre que existisquen, i en cas de no haver-hi la circulació s’haurà de realitzar per la calçada, no podent anar per la vorera. Igualment, s’especifica les velocitats màximes permeses –25 km/h en el cas dels patinets Bird– i recordar que es pot circular amb aquesta mena de vehicles pels carrers per als vianants amb restriccions de velocitat i donant prioritat sempre al vianant.

Per part de l’Ajuntament, el regidor Jordi Martínez ha remarcat el “compromís” amb la mobilitat sostenible, alhora que felicita l’empresa per “apostar” per Alcoi per a la seua implantació en la Comunitat.

Send this to a friend