Alcoi, premi de la campanya ‘Repte Mapamundi’ d’Ecovidrio

La setmana passada va tindre lloc el lliurament de premis a l'Ajuntament d'Alcoi

El alcalde de Alcoy recibe el premio conseguido por la ciudad

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i el Consorci Terra van fer lliurament la setmana passada dels premis de la campanya ‘Repte Mapamundi’, una iniciativa per a fomentar el compromís dels ciutadans dels 37 municipis participants amb el reciclatge d’envasos de vidre. Alcoi ha sigut un dels municipis premiats.

A més de la nostra ciutat també van ser guardonats Ibi, Cocentaina, Xixona, Agost i La Torre de les Maçanes. El reconeixement consisteix en la decoració de contenidors de vidre amb una imatge de la campanya adaptada a la localitat.

Aquest repte es va desenvolupar entre l’1 de febrer i el 31 de març, i tenia com a objectiu superar la taxa de reciclatge de vidre de les localitats participants respecte al mateix període de l’any anterior. Per a contribuir a aconseguir aquest propòsit, Ecovidrio va instal·lar en les poblacions un iglú decorat amb la imatge de campanya que recollia elements típics de les 3 comarques que conformen el Consorci TERRA.

Així mateix, ‘Repte Mapamundi’ va incloure accions de dinamització i sensibilització ambiental durant els dos mesos de duració de la campanya. D’aquesta manera, els educadors ambientals de Ecovidrio van recórrer els 37 municipis participants, entregant bosses reutilitzables per al reciclatge de vidre als ciutadans.

La nostra ciutat registra un important increment en el reciclatge del vidre en els últims anys. L’any 2000 es van recollir 462 tones, passant de les 695 tones recollides en 2016 i 963 tones en 2022, obtenint una tendència a l’alça al mateix temps que es redueixen els envasos plàstics.

Send this to a friend