Alcoi presentarà el seu Sandbox Urbà

Durant la jornada 'Testant la innovació'

Alcoi presentarà el seu Sandbox Urbano
Una activitat celebrada a la sala Àgora

Dimarts que ve 14 de març de 2023 a les 10.00, l’Ajuntament d’Alcoi, en la seua aposta per convertir a la ciutat en un espai intel·ligent i innovador de referència, presenta el desplegament d’un Sandbox Urbà durant la jornada “Testant la Innovació”, que comptarà amb la participació de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i l’Ajuntament de València.

QUÈ ÉS UN SANDBOX
La paraula anglesa Sandbox (caixa d’arena) és una de les paraules de moda en l’àmbit Fintech. S’utilitza per a definir un espai físic aïllat, on empreses de base innovadora, startups o scale ups que desenvolupen noves tecnologies o models de negoci, troben un espai aïllat on realitzar proves i testar pilots de nous productes i tecnologies abans d’invertir grans quantitats de finançament.

SANDBOX URBÀ D’ALCOI
Seguint aquesta línia, l’Ajuntament d’Alcoi, ha optat per establir un Sandbox amb una configuració el més àmplia possible per a permetre la participació de tota mena de persones físiques i jurídiques però, a més, donant preferència a startups, scale ups i Pimes digitals. Suposant un avanç en el desenvolupament innovador d’Alcoi i l’ecosistema valencià d’innovació, juntament amb l’assentament d’empreses tecnològiques i innovadores.

A més, es comptarà amb un formulari de participació, que permetrà a les empreses sol·licitar, via registre electrònic, prendre part en el Sandbox de la ciutat d’Alcoi.

APOSTA PER POLÍTIQUES DE DESENVOLUPAMENT URBÀ SOSTENIBLE I INNOVADOR
La ciutat d’Alcoi porta temps duent a terme un canvi de paradigma d’ordre social, ambiental, econòmic i urbà definit i reflectit en el seu Pla Estratègic de Ciutat per als anys 2019 a 2025 on s’especifiquen els principals reptes que ha d’assumir per a continuar sent referent com a ciutat integradora, intel·ligent i sostenible.

L’Ajuntament d’Alcoi facilitarà aquest espai i infraestructura, tenint en compte projectes per als quals actualment no existeix regulació, on empreses innovadores de diferents sectors podran provar de manera segura els seus productes, mentre compten amb la supervisió de les institucions reguladores.

JORNADA DE PRESENTACIÓ DEL SANDBOX
Durant la jornada de presentació, s’introduirà el concepte del Sandbox d’Alcoi, juntament amb el seu desenvolupament, el conveni marc i l’específic, i com participar en aquest. Es podrà assistir tant de manera presencial, a la Sala Àgora Oberta, de l’Edifici Àgora d’Alcoi, en la Plaça Ramón y Cajal, com de manera en línia. Després de l’esdeveniment de presentació, es tancarà la jornada amb un café-networking.

Per a participar, aquells interessats hauran d’inscriure’s en el següent enllaç: https://bit.ly/sandbox_alcoi.

Send this to a friend