Alcoi reforçarà la seguretat per a evitar els incendis de contenidors

La Policia Local i la Policia Nacional conjuminaran esforços

Alcoi reforçarà la seguretat per a evitar els incendis de contenidors
El passat 8 de gener van cremar quatre contenidors en País Valencià.

Ahir va tindre lloc una reunió entre el regidor de Seguretat, Raül Llopis; l’edil de Transició Ecològica, Protecció Civil i Emergències, Jordi Silvestre; el cap del citat departament; i els màxims responsables de la Policia Local i Policia Nacional. En aquesta trobada s’ha donat a conéixer l’avanç de les investigacions entorn de l’acte vandàlic que va tindre lloc el passat 8 de gener en l’avinguda del País Valencià, on van cremar quatre contenidors.

Així mateix, en aquesta reunió s’ha acordat reforçar la seguretat per a evitar que es produïsquen més cremes de contenidors.

Així, a més d’augmentar la vigilància, amb investigació i accions coordinades entre tots dos cossos de seguretat, s’insistirà en el missatge de conscienciació a la ciutadania, instant els veïns a reportar qualsevol actitud que consideren sospitosa.

Llopis ha assenyalat que “confiem plenament que l’esforç de la Policia Local i la Policia Nacional donarà els seus fruits i acabarem identificant a la persona o persones responsables d’aquests fets, que considerem molt greus. Així mateix, demanem als veïns que alerten sobre qualsevol activitat sospitosa perquè la seua col·laboració és crucial per a atallar aquests actes vandàlics”.

123 INCENDIS EN ELS ÚLTIMS ANYS
Les dades de l’informe sol·licitat a l’adjudicatària del servei de recollida de fem i neteja viària, Foment de Construccions i Contractes (FCC), reflecteixen que des de 2018 s’ha comptabilitzat la crema de 123 contenidors a la ciutat (29 de residus sòlids urbans, 39 de cartó, 34 d’envasos, 21 de vidre i dos de residus orgànics).

Des del consistori alcoià s’apunta que, segons els càlculs de la regidoria de Transició Ecològica, l’incendi de cada contenidor està valorat en uns 1.000 euros de mal econòmic –entre el cost del contenidor i les despeses del servei de retirada i neteja–, per la qual cosa s’avalua un mal econòmic per a l’adjudicatària d’entorn dels 123.000 euros.

Send this to a friend