Alcoi registra la major taxa d’atur des de novembre de 2021

La desocupació ha patit un augment generalitzat a la comarca

Alcoi registra la major taxa d'atur des de novembre de 2021
Gràfic de l’evolució de l’atur a Alcoi.

Agost ha finalitzat amb males dades de la desocupació, tant a Alcoi com en tota la comarca, a causa d’un increment generalitzat, produït en pràcticament tots els sectors, principalment els serveis i la indústria.

Si bé al juliol la nostra ciutat registrava la major baixada de tota la zona, el mes passat va ser al contrari, i l’atur ha superat de nou els 4800 aturats, alguna cosa que no ocorria des de novembre de l’any passat, quan la xifra va ser de 5058.

La dada exacta de l’atur a Alcoi ha sigut de 4827 persones parades, la qual cosa suposa un augment de 142 persones, 80 homes i 62 dones.

El sector dels serveis ha sumat 85 aturats, 38 la indústria, 20 la construcció, un l’apartat de sense activitat econòmica, mentre que en la construcció hi ha hagut un lleu descens de 2 persones.

Respecte als grups d’edat, l’atur ha pujat en tots ells, en el qual més, en el d’entre 25 i 44 anys.

A nivell general, en tota la comarca, hi ha 375 persones més parades, la qual cosa eleva la xifra a 10.580. Per localitats, a Ibi va haver-hi 88 aturats més a l’agost, 46 a Onil, 37 a Castalla, 33 a Cocentaina, 23 a Muro i 7 a Banyeres.

UGT considera que les dades del passat mes “reflecteixen un estancament en l’evolució de la desocupació a la comarca”.

Send this to a friend