Alcoi registra la taxa d’atur més baixa des de juliol de 2019

El descens de la desocupació a la comarca al novembre ha sigut generalitzat, i es deu principalment als serveis

Important descens de l'atur en Alcoi
Font: Generalitat Valenciana.

El mes de novembre va finalitzar amb un destacat descens de la desocupació a la comarca, amb 605 aturats menys –a l’octubre la baixada va ser de 156 persones–, principalment a causa dels serveis. D’aquesta manera, hi ha un total de 10.897 aturats en la zona. Segons UGT “les dades d’atur registrat i afiliació a la Seguretat Social reflecteixen la continuació de la tendència favorable de creixement en l’ocupació. No obstant això, encara que la creació d’ocupació i el descens de l’atur siguen bones notícies, és necessari el desplegament de mesures de suport a la població més vulnerable”.

Tal com s’ha assenyalat, gran part del descens, s’ha produït en el sector serveis, tant a la comarca com a nivell particular en cada municipi –encara que la baixada ha sigut generalitzada–, amb 398 aturats menys, del total de 605 produït a la comarca. En la indústria, hi ha 91 aturats menys, 74 en sense activitat econòmica, 28 en la construcció i 14 en l’agricultura.

Quant a les localitats, Alcoi és la que ha registrat al novembre el major descens, amb 251 persones menys desocupades, 158 d’elles dones i 93 homes. Malgrat això, tant a la nostra ciutat, com a nivell general, continua havent-hi una major taxa de desocupació femenina que masculí.

DADA MÉS BAIXA DES DE JULIOL 2019
D’aquesta manera, a Alcoi va haver-hi 5.058 persones parades al novembre, la xifra més baixa en el que va d’any 2021, i també de tot el 2020, i és que, cal remuntar-se a juliol de 2019 per a trobar una dada inferior, mes en què va haver-hi 4.906 persones desocupades.

La taxa d’atur al novembre també va baixar a Ibi, amb 83 aturats menys i un total de 1.915 persones; a Cocentaina el descens va ser de 64 i de 57 a Castalla; mentre que a Onil i Muro la desocupació també va ser inferior respecte a octubre, amb 50 i 37 aturats menys.

A nivell global de la comarca, en el rang d’edat d’entre 25 i 44 anys, és en el qual més ha baixat la taxa, amb 325 persones menys del descens de 605. Hi ha 196 persones menys majors de 44 anys, i el rang de menors de 25 anys, és en el qual menys ha descendit l’atur, amb 84 persones.

Send this to a friend