Alcoi rep 16.000 euros en subvencions per a projectes de participació ciutadana

Ha triplicat l'ajuda de l'any passat gràcies al treball realitzat

Alcoi rep 16.000 euros en subvencions
Imatge d’un curs realitzat per al foment de la participació entre el teixit associatiu.

L’Ajuntament d’Alcoi ha rebut una subvenció de la Diputació d’Alacant i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica procedent de la convocatòria per a municipis i mancomunitats per al foment de la participació ciutadana, valorada en 16.000 euros, 8.000 destinats a transparència i 8.000 per a projectes de participació ciutadana.

Els diners ha sigut destinat a diferents projectes, com el pla de millora del teixit associatiu, la realització de formació en participació ciutadana per a les entitats i associacions de veïns, la campanya de pressupostos participatius per a la infància ‘Educació per a la participació’, i la consulta i procés participatiu per a la contractació del servei d’autobús, entre altres.

La regidora de Democràcia Participativa i Transparència, Teresa Sanjuán, ha destacat «la gran faena que s’ha dut a terme per part dels nostres departaments, gràcies a totes les tasques realitzades hem aconseguit triplicar les ajudes, ja que calia presentar els projectes per a poder optar a la subvenció. L’any passat vam tindre 5.000 euros per a participació, enguany seran 8.000 i a més 8.000 més per a transparència. Estem satisfets d’aquest augment i continuarem treballant amb més projectes per a tindre cada dia una administració més transparent i en la qual la ciutadania puga participar en la presa de decisions».

Recordar que en aquest moment està en marxa el procés de pressupostos participatius. Les propostes es podran presentar en les urnes fins al dia 17 i de manera digital fins al 24. Les propostes presentades en les urnes es recolliran abans per a publicar-les de manera digital i que puguen ser també avalades. Per a poder passar a la valoració de la viabilitat tècnica i econòmica per part del personal tècnic de l’Ajuntament, hauran de tindre un mínim de 50 avals.

Send this to a friend