Alcoi reprén el seu idil·li amb el Modernisme

Els comerços comencen hui a decorar els seus aparadors i aquesta vesprada es descobreix el cartell anunciador

Alcoi reprén el seu idil·li amb el Modernisme
Participants en un dels actes de la Setmana Modernista de l’any 2019.

La Setmana Modernista 2021 d’Alcoi es posa en marxa i ofereix una programació reduïda i condicionada per les normes que Sanitat imposa actualment per a la celebració d’activitats al carrer i espais tancats. En qualsevol cas, després de quedar-se l’any passat sense un dels esdeveniments més populars, Alcoi reprén el seu idil·li amb el Modernisme.

L’agenda arranca hui de la mà del comerç que ambientarà d’època els seus aparadors, al mateix temps que a la vesprada, a les 19’30 hores, es descobrirà el cartell anunciador que quedarà instal·lat en la façana de l’Ajuntament. Poc després, hi haurà una conferència en el Centre Cultural.

Malgrat que, com ha reconegut l’edil de Turisme, Lorenza Zamorano, “la incidència de la Covid-19 a Alcoi és baixa en aquests moments”, no es podran realitzar una sèrie d’actes, “com a cercaviles i desfilades que puguen contribuir a les aglomeracions i que han format part d’anteriors edicions”.

Xarrades, exposicions, rutes, jornades de portes obertes, visites guiades al cementeri, espectacles de màgia -eix central de la Setmana Modernista-, gastronomia… conformen el gruix d’una programació que pot consultar-se en la web de turisme i en la de El Nostre Ciutat (https://bit.ly/3ly3euj).

No hi haurà desfilades ni actes multitudinaris, però sí la possibilitat que tot aquell que ho desitge vista, durant el cap de setmana, indumentària d’època.

INVOCACIÓ Al MAG HOUDINI
El divendres, a les 19’30 hores, es durà a terme la ‘Invocació del Mag Houdini’ en la plaça d’Espanya. Serà, en absència del pregó, el punt de partida d’un intens cap de setmana. A aquest acte es podrà acudir lliurement, fins a completar l’aforament. S’instal·laran cadires, amb la distància de seguretat establida en les normes, per a seguir l’espectacle que vindrà a ser el punt de partida d’un cap de setmana ple d’activitats que es desenvoluparan en diferents escenaris: la fira Modernista en la Glorieta; la plaça Ramón y Cajal i la plaça Ferrándiz i Carbonell acolliran tot tipus d’espectacles. Per a poder presenciar-los caldrà reservar plaça en ticketAlcoi.

La fira de turisme i tradició, la Fira Modernista, s’inaugurarà el dissabte, a les 10’30 hores, amb balls a càrrec del Carrascal. Hi haurà posats d’entitats i de ciutats modernistes, entre elles Barcelona, la qual cosa ha remarcat l’edil Zamorano. Comença d’aquesta manera un cap de setmana carregat d’activitats, amb la Glorieta, la plaça Ramón y Cajal i la plaça Ferrándiz i Carbonell com a principals escenaris.

El diumenge, el Cementeri acollirà una ruta guiada; el Calderón, un concert a càrrec de l’Orquestra Simfònica i la Glorieta la Mostra del Dolçaines i Tabals d’Alcoi, que es convertirà en el colofó a una Setmana Modernista que ha ressorgit, després d’un any d’absència.

Send this to a friend