Alcoi ret homenatge al músic José María Valls Satorres

Demà es presentarà un llibre biogràfic, a les 19'45 hores en l'IVAM CADA

Alcoi ret homenatge al músic José María Valls Satorres
José María Valls, dirigint un concert en el Círculo Industrial. | ARXIU

Alcoi oferirà un homenatge –els dies 4 i 7 de novembre– a un dels seus músics més destacats, com és José María Valls Satorres.

El dia 4, és a dir, demà, està reservat per a la presentació del llibre ‘Valls Satorres. Alcoi, la seua gran passió’ de Juan Javier Gisbert Cortés. Serà a les 19’45 hores en la sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi i l’acte serà presentat per Ramón Climent Vaello. Participaran els músics Enrique J. Peidro, Teresa Amaya i Juan Luis Guitart, el director de l’Arxiu i la Xarxa de Biblioteques Municipals i supervisor del projecte; Josep Lluís Santonja, així com el mateix autor del llibre i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés. La portada del llibre és obra de l’artista alcoià Ignacio Trelis. “Fa un gran resum a les dues passions de Valls Satorres, la música i l’art”, destaca el regidor de cultura, Raül Llopis.

Alcoi ret homenatge al músic José María Valls Satorres
Portada del llibre.

Segons explica el propi Trelis “la portada del llibre biogràfic de José María Valls Satorres, naix a partir del retrat que vaig realitzar al mestre compositor. La petició d’aquesta col·laboració ve de l’autor del llibre, sabut de l’amistat que comunament ens uneix. El retrat en si, és àgil, dinàmic i resolt quasi com un esbós preparatori, fresc, vibrant i sense artificis. Quan Juan Javier em va sol·licitar que a més servira com la portada del llibre vaig intentar aportar aqueixa mateixa informalitat, posant en manifest les dues parts que ens uneix. Per una costat aquest retrat, la pintura i per una altra la música, present en la partitura d’una de les seues composicions. L’elecció de la partitura em va suposar una certa angoixa. Havia de triar una de l’ampli repertori. La decisió final i en una certa forma ‘quasi imposada’ per l’autor del llibre va ser ‘Al-Hamrà’, marxa arab que el mestre va tindre a bé dedicar-me”.

CONCERT
Els actes seguiran el diumenge 7 de novembre amb un concert homenatge en el Teatre Calderón, a les 11’30 hores. Serà oferit per l’Orquestra Simfònica d’Alcoi, sota la direcció de Gregorio Casasempere Juan i presentat per l’autor del llibre, Juan Javier Gisbert. Cal ressaltar que actuaran com a solistes, José Benjamín González Gomis en la flauta, Juan Luis Guitart López amb l’oboé i el corn anglés, José Antonio Linares Igual al clarinet i José Luis Sellés Navarro al bombardí. El concert estarà dividit en dues parts i s’interpretaran diferents peces de Valls Satorres, entre elles hi haurà tres estrenes absolutes, la dansa guerrera ‘Al Sol y al Viento’, el vals en manera dòrica per flauta, oboé i cordes ‘El eco del viento’ i la rapsòdia per a bombardí i corda ‘Los colores vivos’.

“Amb aquestes dues accions el que es pretén és rendir un homenatge institucional per part de l’Ajuntament d’Alcoi i en concret de la regidoria de Cultura a la figura d’un músic tan important per a la ciutat d’Alcoi com es José María Valls Satorres en aquest any tan important per a la nostra ciutat en el qual tenim la Capitalitat Cultural de la Comunitat Valenciana”, ressalta, Llopis.

L’entrada per als dos actes serà gratuïta amb invitació que s’haurà d’aconseguir a www.ticketalcoi.com.

Els llibres, un per persona, es podran recollir el dia de la presentació en el CADA. A partir del dia 8 de novembre es podran obtindre també a la Biblioteca Ricardo Senabre facilitant el nom i cognoms, fins que s’esgote l’edició de 500 exemplars.

Send this to a friend