Alcoi reviurà en el Mig Any l’arribada dels cavallers de Jaume I

Aquest acte desaparegut es representarà el diumenge 31 d'octubre

Alcoi reviurà en el Mig Any l'arribada dels cavallers de Jaume I
El lliurament de la clau d’Alcoi al cap dels cavallers és el suposat origen de l’actual acte. | ARXIU

Octubre és un dels mesos festers per excel·lència a Alcoi, gràcies al Mig Any, els actes del qual ja han començat i s’allargaran fins a l’últim dia de mes.

L’Associació de Sant Jordi (ASJ) ha donat a conéixer quins són aqueixos actes: concursos infantils, campionat de vedats, entradetes, la gala festera ‘Any i mig sense Festa’, un sainet, el tradicional concurs d’olleta, i com a novetat, la recreació d’un acte desaparegut de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi.

Aquest últim tindrà lloc a les 17 hores del dia 31 d’octubre pels carrers del Centre, després que al matí hi haja una missa d’acció de gràcies a l’església de Sant Jordi. Segons ha pogut saber aquest periòdic, el citat acte estarà basat en l’entrada dels 40 cavallers que Jaume I va enviar a Alcoi per a defensar la ciutat d’Al-Azraq i les seues tropes.

Segons està documentat i publicat en els llibres ‘Nostra Festa’, l’actual acte de lliurament de la clau d’Alcoi al capità cristià en la plaça d’Espanya, el dia de les Entrades, té la seua essència, el seu origen, en el suposat lliurament del poder d’Alcoi al cap dels cavallers, després que en la batalla morira Al-Azraq. Aquest acte ha anat evolucionant amb el pas del temps fins a ser el que hui dia coneixem.

De moment, s’està pensant en com dur a terme aquest acte, pel qual es va optar després de remenar-se una altra opció.

Send this to a friend