Alcoi se suma a la lluita contra la violència de gènere

Aquest matí ha tingut lloc l'acte central amb la lectura del manifest i el record a les víctimes d'aquest 2021

Alcoi se suma a la lluita contra la violència de gènere
L’acte del 25N ha finalitzat amb la col·locació de les màscares amb el nom de les víctimes de violència de gènere. | S.G.B.

Hui, 25 de novembre, és el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Alcoi s’ha sumat aquesta lluita, i més d’un centenar de persones han acudit aquest matí a la plaça d’Espanya per a ser presents en l’acte central de la programació d’aquest dia, basat en la lectura del manifest i l’homenatge en record a les víctimes d’aquesta xacra al llarg d’aquest any 2021, que han sigut 37 dones, segons la dada aportada en el propi manifest, llegit per part de María Iluminada Pérez López. 

Pérez ha incidit en la importància de l’educació per a acabar amb la violència de gènere: “des de la infància cal educar per a eliminar els prejudicis i transmetre noves masculinitats”, a més d’en la col·laboració individual davant situacions d’aquest tipus: “negar la violència de gènere és ser còmplices” i ha afegit que “si es coneix algun cas no hem de callar-nos”.

En aquest acte, s’ha fet lliurament a alguns dels assistents de màscares amb els noms de cadascuna de les víctimes, que li les han anat posant conforme se’ls ha nomenat després del manifest, per a després deixar-les sobre La Bandeja, sent aquesta una manera de visibilitzar els assassinats produïts, tant a dones com a xiquets, a causa de la violència de gènere, als qui se’ls ha recordat també amb un minut de silenci.

La programació organitzada en el context d’aquest dia continua aquest dissabte 27 amb un taller de violència obstètrica en la Zona Nord de 18’30 a 19 hores i amb l’obra de teatre ‘Érase una vez…’ a la Casa de Cultura, a les 19’30 hores.

Send this to a friend