Alcoi serà una de les ciutats pilot d’Espanya per a l’elaboració de l’Agenda Urbana 2030

La Junta de Govern Local ha aprovat el protocol amb el Ministeri que situarà a Alcoi com una de les ciutats model

reunio agenda urbana 01
Reunió realitzada a principis de mes sobre l’Agenda Urbana 2030

La Junta de Govern ha aprovat el protocol general d’actuació entre la Secretaria General d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l’Ajuntament d’Alcoi. A través d’aquest protocol, la nostra ciutat serà una de les localitats pilot de l’Agenda Urbana Espanyola perquè siga referent per a l’elaboració de les agendes urbanes d’altres municipis.

L’Agenda Urbana Espanyola és un document estratègic de conformitat amb els criteris establits per l’Agenda 2030, la nova Agenda Urbana de les Nacions Unides i l’Agenda Urbana per a la Unió Europea, que persegueix l’assoliment de la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà. Aquesta estratègia de desenvolupament urbà de caràcter integrat ofereix un Decàleg d’Objectius Estratègics que despleguen, al seu torn, un total 30 objectius específics, i 291 línies d’actuació, perquè els municipis interessats puguen elaborar els seus propis Plans d’acció.

“Aquest protocol posicionarà a la nostra ciutat entre les referents per a altres municipis. Hem fet un pas molt important per a millorar el nostre posicionament per a l’obtenció de nous fons europeus i aquesta plataforma ens situa per davant d’altres ciutats per a la captació d’aquests. L’Agenda Urbana un full de ruta que marcarà l’estratègia i les accions locals a desenvolupar fins a 2030 per a aconseguir una ciutat més sostenible i integrada»”, ha explicat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Send this to a friend