Alcoi suspén la festa de Cap d’any en La Bandeja

A causa de l'alta incidència de Covid-19 i per a evitar riscos

Se suspén la festa de Cap d'Any
Imatge de l’última festa de Cap d’any que ha pogut celebrar-se, en el Nadal de 2019-2020.

L’Ajuntament d’Alcoi ha decidit suspendre la festa de Cap d’any que tradicionalment es realitza en la plaça d’Espanya a causa de l’alta incidència de Covid-19 i per a evitar riscos de possibles contagis en un acte de molta aglomeració de gent i en el qual no es pot garantir l’ús de la mascareta.

Recordar que actualment la nostra ciutat, igual que la majoria de municipis de la Comunitat Valenciana, té una incidència superior a 400 casos per cada 100.000 habitants. Afortunadament la pressió hospitalària, malgrat aquesta incidència, no és elevada, gràcies a que la major part de la població està vacunada.

La normativa actual en la nostra Comunitat indica que és obligat tindre el certificat de vacunació, el conegut com el passaport Covid, en esdeveniments i celebracions amb concentració de persones i festivals de música que se celebren en espais tancats, i en espais a l’aire lliure amb assistència de més de 500 persones i on no siga factible l’ús de mascareta de manera permanent.

La festa de Cap d’any és una celebració al carrer en la qual hi ha una aglomeració molt alta de persones i a diferència d’altres esdeveniments, no es pot garantir l’ús en tot moment de la mascareta, ja que precisament en aquest acte es pren el raïm i la gent sol brindar o beure, cosa que a més està prohibit i pot elevar el risc de transmissió de la Covid-19.

Send this to a friend