Alcoi tanca aquest mes la capitalitat cultural

La programació ha comptat amb més de 185 accions d'aquest àmbit

Alcoi tanca la capitalitat cultural
Acte de traspàs de la capitalitat cultural.

En aquest mes de gener conclourà la programació que Alcoi ha oferit durant la seua capitalitat cultural, una distinció atorgada per la Generalitat Cultural, que es va retardar i que, en part, s’ha va veure minvada al principi per la Covid-19. Malgrat això, al llarg de l’any 2021 i també en aquest primer mes de 2022, s’han programat més de 185 accions culturals, entre elles, concerts, exposicions, visites guiades, presentacions de llibres, espectacles de dansa, teatre… Així mateix, durant el temps que Alcoi ha estat distingit amb la capitalitat cultural, s’han creat les plataformes Industri.art i Alcoi Glocal Culture Broadcast (AGCB), a més de crear la Mostra Nacional de Teatre Amateur (Teatram), haver-se realitzat la primera edició del festival Animalcoi i l’I Concurs de Pintura Ràpida a l’aire lliure.

D’altra banda, el 2021 també s’ha consolidat el Consell de Cultura com a màxim òrgan de participació de la ciutadania respecte a la Cultura d’Alcoi. “Hem viscut un any amb una programació molt variada i continuarem igual o millor, ja que gràcies a la gran participació que tenim a Alcoi, amb el Consell de Cultura, hem creat noves iniciatives que han vingut per a quedar-se. Vull agrair a tota la gent que ha fet possible que es duguen a terme tantes activitats en un any molt complicat per la pandèmia, hem intentat ajudar a reactivar a un sector que ha passat moments molt complicats i ha agraït totes les iniciatives que hem realitzat gràcies a aquesta capitalitat cultural”, explica el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Així, de cara a aquest mes, es contemplen els concerts del circuit Sonora, l’acte de la setmana passada sobre l’obra ‘Mors in vita’ de Fernando Cabrera i l’exposició ‘Inflexions’ en La Capella, sent aquestes les últimes activitats d’Alcoi com a capital cultural, des que fora designada l’11 de desembre de 2020.

Send this to a friend