Alcoi tarda una mitjana de 15 dies a pagar als seus proveïdors

L'índex d'endeutament és del 43%, una de les xifres més baixes conegudes

Alcoi tarda una mitjana de 15 dies a pagar als seus proveïdors
Façana de l’Ajuntament d’Alcoi.

El període mitjà de pagament de les factures municipals se situa en els 15 dies, segons pot extraure’s de les dades reflectides per l’última execució trimestral de l’Ajuntament d’Alcoi. 

Es tracta, segons apunta la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, d’una dada molt positiva si es compara tant amb l’històric de la ciutat com amb la resta d’ajuntaments amb característiques semblants a la nostra.

Així, durant el segon semestre de 2021, l’Ajuntament d’Alcoi ha pagat a una mitjana de 15 dies als seus proveïdors, també molt per davall del que marca la llei, que és un màxim de 30 dies.

Així mateix, l’edil apunta que el consistori compta actualment amb un índex d’endeutament del 43%, una de les xifres d’endeutament mes baixes conegudes només superada pel 41% de la liquidació de 2019 però que encara està molt lluny del 75% que marca la llei com a xifra preocupant.

Segons Moltó, “aquestes dades demostren, una vegada més, l’excel·lent gestió econòmica duta a terme per aquest govern i que s’allunya molt de la d’executius anteriors a l’any 2011, quan l’índex de deute se situava en el 110% a la nostra ciutat. És a dir, quan era una cosa normal i habitual abonar factures un any després del seu registre”.

Send this to a friend