Alcoi torna a gaudir de la festivitat del 9 d’Octubre amb una proposta lúdica i cultural

Els actes començaran amb la inauguració de la a Fira de Productes Artesanals aquest divendres a les 18 hores en La Glorieta

Alcoi torna a gaudir de la festivitat
La vistosa posada en escena de Dimonis Rafolins sempre atrau a nombrós públic. ARXIU

Cada 9 d’Octubre, la data en què, l’any 1238, Jaume I va entrar oficialment en la ciutat de València per a alliberar-la del domini musulmà, els valencians i valencianes celebren el dia de la seua comunitat. Aquesta jornada festiva, que enguany coincideix amb diumenge, comptarà amb una programació que reprén la normalitat anterior a la pandèmia, després de dos anys de restriccions i una celebració a mig gas.

D’aquesta manera, Alcoi tornarà a gaudir de la festa del 9 d’Octubre amb una proposta que arriba farcida d’activitats lúdiques i culturals, de la mà de l’Ajuntament i amb la participació d’una desena d’entitats i empreses.

L’epicentre de la celebració serà de nou el parc de La Glorieta, on tindrà lloc la tradicional fira de productes artesanals, que s’obrirà divendres (18 hores) i romandrà fins al diumenge a la nit. El mercadet comptarà amb una trentena de parades de venda artesanal i productes típics, com també hi haurà una zona de restauració i un espai per a l’exhibició d’oficis tradicionals valencians.

Com déiem, la Glorieta centralitzarà tota l’activitat i el divendres estan previstes dues actuacions, una de dansa a càrrec del Conservatori, i un concert de la mà de la Societat Musical Nova d’Alcoi. Fora del recinte, concretament en el Centre Cultural, el divendres es presentarà el llibre de Francesc Pou ‘Tots els colors del guix’. En l’acte a més d’estar present l’autor, també acudirà Antoni M. Bonet, editor, i es comptarà amb l’acompanyament de Sílvia Gómez al piano, i Eduard Terol al clarinet, que interpretaran obres de Franz Shubert i Johhaness Brahms.

I també el divendres a la nit arriba un dels plats forts de la programació, com és l’esperat correfocs a càrrec dels Dimonis Rafolins de L’Alqueria d’Asnar. L’espectacle pirotècnic donarà inici a les 21 hores, des de la plaça Mossen Josep.

La programació d’enguany també reserva un important lloc per a la literatura, començant per la Fira del Llibre en valencià, que torna a la seua ubicació dels últims anys, enfront del Centre Cultural, amb la participació de Detroit Llibres, Llibreria Llorens, Natura i Plantallibres. S’inaugurarà el dissabte de matí i estarà oberta fins el diumenge a les 22 hores.

I a cavall entre la literatura i la música, la Ruta de Contacontes organitzada per la Mancomunitat Alcoià-Comtat farà parada el diumenge a Alcoi, amb una sessió a càrrec de Carles Llinares i Jordi Carbonell. Serà a les 18 hores, a l’escenari de la Glorieta. Ubicació on una hora més tard hi haurà un concert del quartet de trombons del Conservatori Municipal de Música.

S’inclouen també en la programació d’aquesta edició de la festivitat la tradicional cercavila de nanos i gegants organitzada pel Grup de Danses Carrascal. Actuaran a la Glorieta tant el dissabte com el diumenge, ambdues actuacions a les 11 hores.

Finalment, al llarg del cap de setmana el parc acollirà diferents propostes pensades per a entretindre als més menuts, com ara tallers infantils i jocs populars.

Send this to a friend