Alcoi torna a viure un cap de setmana carregat d’activitats

Especialment els esdeveniments esportius han elevat al màxim l'ocupació hotelera

Cap de setmana carregat d'activitats
Imatge de l’últim Trail Solidari celebrat, a l’octubre de fa dos anys. ARXIU

Una vegada més, Alcoi acull aquest cap de setmana diversos esdeveniments tant esportius, com a culturals o turístics, que han suposat una gran ocupació hotelera a la ciutat. Seguint l’ordre cronològic de les activitats, aquest divendres a les 16 hores arranca el Costa Blanca Challenge, un esdeveniment *mototurístico no competitiu que transcorrerà en carreteres obertes al trànsit, amb eixida i arribada a la nostra ciutat. Propiciarà que les persones participants coneguen les carreteres i llocs emblemàtics de la Comunitat Valenciana, mitjançant el pas per punts de control amb el visat d’un passaport creat per a l’ocasió.

El divendres de 16 a 21 hores, en el punt d’eixida situat en la plaça de la Foguera, en la Zona Nord, tindrà lloc la recollida de la documentació per part dels participants, un total de 275, i s’habilitaran carpes de les marques col·laboradores de l’esdeveniment perquè puguen exposar els seus productes i realitzar ofertes als participants. Pel que respecta a l’esdeveniment en si, l’eixida serà el dissabte des de les 7 a les 10 del matí, cada 3 minuts prendran l’eixida cinc motos des de l’Avinguda Andalusia, 18. Aquest mateix lloc és la meta i s’espera l’arribada dels vehicles, a partir de les 17 hores.

Cal ressaltar que el divendres tornarà la Festa als carrers amb les primeres entradetes, que serviran per a commemorar el Mig Any Fester. Per a reduir les aglomeracions s’invertirà el recorregut de les quals salen per País Valencià, arrancant des de la cantonada coneguda com el Cantó Pinyó i seguint per Sant Llorenç fins al Parterre. Hui serà el torn de Cordón i Judíos per Sant Nicolau, i Almogávares, Asturianos i Vascos per Sant Llorenç. Mentre que demà, Chano i Domingo Miques desfilaran per Sant Nicolau i Ligeros, Berberiscos i Cides, ho faran per Sant Llorenç. La primera filà arrancarà a les 22 des del Cantó el Pinyó, després, tant des d’aquest punt com des de la Font Redona s’eixirà a les 23 i 00 hores. L’Associació de Sant Jordi també ha organitzat una gala que tindrà doble sessió, divendres i dissabte a les 20 hores, en el Teatre Calderón ‘Any i mig sense festa’.

El dissabte a les 7 hores, recordem que començarà el Challenge Costa Blanca, i una hora després, des de la plaça d’Espanya, tindrà lloc l’eixida del Trail Solidari, amb un total de 1.900 persones inscrites. Tindrà tres modalitats, el Trail de 54 km i un desnivell de 2647m/+, el Mig Trail de 30 km amb un desnivell de 1264m/+, i la marxa de 24 km i un desnivell de 926m /+. En ser distàncies diferents i dues proves corrent i una altra caminant, l’arribada serà de manera escalonada al llarg de tot el matí i primeres hores de la vesprada. La meta estarà en la plaça d’Espanya. Durant la prova recorreran diferents paratges naturals del nostre entorn com el Pont dels Set Llunes, el Salt, Barranc del Cint, Collao d’en Sabata, Montcabrer, Mes de Prats, Horta del Pobre, Barxell, Racó de Bonaventura, Riquer Alt, Dolomites, Molí d’Arquets o Les Solanetes, entre altres.

Per part seua, la tercera edició de la Copa d’Espanya de Roller Derby se celebrarà en el Poliesportiu Francisco Laporta, el dissabte i diumenge, amb la participació de tres equips i quasi 50 esportistes. El dissabte tindrà lloc la competició, mentre que la jornada del diumenge, amb motiu de promocionar aquesta especialitat, es realitzarà una sessió de tecnificació oberta a tot el públic. El campionat femení es disputarà en forma de triangular entre el Burgos RD, el CDT Derby i Galícia, i el masculí serà un duel únic entre CDT Derby i Burgos RD. El primer partit començarà a les 11.30 hores i l’últim a les 19 hores.

Seguint en el Poliesportiu Francisco Laporta, hi haurà un duel de la màxima categoria nacional d’hoquei. El Patí Alcodiam Salesià jugarà contra el Palafruguell el seu partit d’OK Lliga, a les 20.15 hores.

Així mateix, podem ressaltar que el diumenge 17 a les 18 hores serà la segona part de l’IV Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, amb la participació de l’Orquestra Simfònica de la Banda Primitiva de Llíria i l’Orquestra Simfònica de la SMI Santa Cecília de Cullera. Serà en el Teatre Calderón, dins de la programació de la Capitalitat Cultural.

Send this to a friend