Alcoi tornarà a reivindicar l’Orgull LGTBI el 10 de juny

La programació va arrancar la setmana passada amb una activitat amb els centres educatius

Alcoi tornarà a reivindicar l'Orgull LGTBI el 10 de juny
Marxa pel Dia contra la Lgtbifobia, organitzada la setmana passada a Alcoi. | PONTS D’IGUALTAT

Alcoi es tornarà a vestir enguany amb els colors de l’arc de Sant Martí per a reivindicar l’Orgull LGTBI, una commemoració que es va iniciar la setmana passada i es prolongarà fins al pròxim 28 de juny amb diferents activitats organitzades pels col·lectius Ponts d’Igualtat i LGTBI Mariola.

Durant la presentació de la programació, la regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia, va destacar la implicació de totes dues entitats, que col·laboren amb l’Ajuntament en una celebració que va donar principi la setmana passada, amb una marxa pel Dia contra la Lgtbifobia en la qual van participar alumnes de diversos centres escolars de la ciutat.

També col·labora en aquesta ocasió l’Escola d’Art i Superior de Disseny, de la mà del cicle formatiu de Gràfica Publicitària, que va convocar un concurs del qual va resultar triat el cartell anunciador de l’Orgull 2023. L’alumna Andrea Quiñonero és la guanyadora del certamen i en el seu treball va voler representar la diversitat a la qual fa referència aquesta commemoració reivindicativa.

Cal indicar que del 19 al 30 de juny es podrà visitar en el CCJ (Centre Cervantes Jove) una exposició amb tots els cartells realitzats per l’alumnat de l’escola.

Respecte a la programació de l’Orgull, la jornada central serà el 10 de juny, quan tindrà lloc la manifestació i posterior festa, on es llegirà el manifest d’enguany. La marxa recorrerà, com l’any passat, el trajecte entre la plaça d’Espanya i el passeig de Cervantes.

La programació també inclou conferències, una exposició sobre ‘Visibilitat trans’ en col·laboració amb la Universitat d’Alacant, així com una fira d’entitats LGTBI que es durà a terme en la Glorieta el dia 17 de juny. A més, de l’1 al 3 del mateix mes, el col·lectiu La Invertida organitza la II Mostra de Cinema Queer d’Alcoi en l’IVAM CADA.

Tota la programació pot consultar-se en www.alcoi.org.

Send this to a friend