Alcoi va viure la tradició del Jesuset del Miracle

Diumenge passat va ser el dia gran amb la processó del santíssim sagrament, i els actes culminaran la setmana vinent

Alcoi va viure la tradició del Jesuset del Miracle
Xiquets portant al Jesuset del Miracle. | M.P.

La tradició del Jesuset del Miracle va protagonitzar la jornada del passat diumenge en el dia gran de la programació que es duu a terme en honor del Jesuset, patró de la infància.

Les baixes temperatures no van impedir que es desenvoluparen tots els actes previstos, els quals van començar amb la Missa del Tullidet, amb la qual es recorda el moment en el qual es va conéixer que les Sagrades Formes havien aparegut.

Seguidament, i després de rebre a l’arquebisbe de València, Enrique Benavent, va començar la processó de trasllat del Santíssim Sagrament des de la parròquia de Santa María fins al monestir del Sant Sepulcre, on es va desenvolupar una missa solemne, en la qual l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va llegir el ‘Vot Solemne del Consell de la Vila d’Alcoi fet el dia 6 de gener de 1569’. 

Alcoi va viure la tradició del Jesuset del Miracle
El Gremi de Llauradors portant el pal·li. | M. P.

Finalment, i després d’aquesta missa, va començar la processó del Santíssim Sagrament, amb el Grup de Danses Sant Jordi obrint camí, i en la qual també va participar el Gremi de Llauradors portant el pal·li amb les sagrades formes.

Aquest dilluns va tindre lloc la missa en acció de gràcies, i la programació culminarà la setmana vinent amb el lliurament de premis del XXX Concurs Escolar de dibuix i redacció i la representació de l’Auto Sacramental ‘El Jesuset del Miracle’ per part del grup de teatre Tesalín. 

Send this to a friend