Alcoi viu la primera nit de la cultura

Premis de novel·la, teatre, Llançadora i un honorífic

Alcoi viu la primera nit de la cultura
L’alcalde Toni Francés acompanyat d’alguns guardonats i altres. persones que van recollir el premi com a representants. XAVI TEROL

Alcoi va viure, el passat dijous, la primera nit de la cultura local, on es van entregar els premis de novel·la, teatre i Llançadora dels darrers anys, així com també un nou guardó honorífic a la trajectòria, que va recaure en el ballarí Isaac Montllor. La gala va tindre lloc en la sala d’actes de l’IVAM CADA, que es va omplir de gom a gom per a celebrar el que es va plantejar com una festa de la cultura i l’art.
Natàlia Gisbert i Sebastià Carratalà van rebre el premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la ‘Isabel-Clara Simó’, en la seua edició de 2020 i 2021 respectivament. Per la seua banda, Rosa Fraj i Miquel Santamaría, en representació de Paco Romeu (2020) i David Sánchez Pacheco (2021), van recollir els guardons de teatre Premi Pep Cortés.
Del costat dels Premis d’Arts Contemporànies ‘Llançadora’, es va fer entrega a Estela Tormo, Mónica Jover i Edu Comelles (aquest últim el va arreplegar Gilberto Dobón). Açò pel que fa a l’edició de 2019, i en la de 2021, van rebre les estatuetes Luis Pastor, Ferran Gisbert (hi va acudir son pare) i Paloma Orts. Tant aquesta artista com Mónica Jover, van aprofitar l’oportunitat per a reivindicar, una el paper de la dona en la cultura, mentre que Jover es va dirigir a l’alcalde per a reclamar “més sales (d’exposicions) com La Capella”.
Per la seua banda, Isaac Montllor va arreplegar el premi honorífic visiblement emocionat. El ballarí va recordar els seus inicis en el món de la dansa, i també a totes les persones que l’han ajudat al llarg de la seua carrera. L’encara component de la Companyia Nacional de Dansa va dedicar el reconeixement a la seua família i, en especial, a sa mare, qui un dia li va dir: “No oblides mai qui eres i d’on vens”.
El periodista Dani Moltó va conduir una cerimònia que va comptar amb les notes del quartet de trombons Alcoi Slide amb percussió i dolçaines, i de la cantant Neus Ferri, que va actuar acompanyada del guitarrista Héctor Tirado.
Finalment, tant l’alcalde Toni Francés com el regidor Raül Llopis van intervindre per a repassar els projectes duts a terme a Alcoi en l’àmbit cultural al llarg de la present legislatura i quant a les noves infraestructures previstes, Francés es va referir a les fàbriques de creació, el museu de Camilo Sesto, la futura pinacoteca i el centre d’interpretació del Molinar.

Send this to a friend