Alcoleja: Variada programació per a nodrir de cultura al municipi

Durant tota aquesta setmana i la que ve hi ha organitzats nombrosos actes i activitats

Alcoleja: Variada programació per a nodrir de cultura al municipi
Alcoleja està situada als peus de la serra d’Aitana. | ALDEMAR

Sense festes patronals, però amb una variada programació cultural. Així afronta Alcoleja aquest mes d’agost, mes en què tradicionalment major vida té el poble. Gema Baldó, tinent d’alcalde d’Alcoleja, assegura que s’han pres totes les mesures oportunes perquè les activitats es duguen a terme en un entorn segur, aprofitant espais com el pàrquing públic, que disposa de suficient amplitud per a mantenir la distància entre tots els assistents. Les activitats seran obertes per a tota la gent, però amb el pertinent control d’aforament.

El tret de sortida a la programació el va donar Xavi Castillo el dissabte passat. Hui és el torn de les danses a càrrec de L’Argelaga de Benifallim. Tindrà lloc al pàrquing i s’obsequiarà els majors del poble amb un refrigeri, tot per combatre la calor. Per a demà, està previst l’espectacle infantil ‘Animalada, salvemos el bosque’, amb teatre de titelles i presentació del conte de conscienciació del reciclatge, d’Óscar Rodrígeuz Biazzi i Susana Rueda. Tindrà lloc al patronat. El dimecres 18 d’agost tenen lloc dues activitats. D’una banda una tradicional partida de pilota valenciana, per a la qual es comptarà amb reconeguts jugadors. D’altre costat un espectacle literari, teatral, i musical anomenat ‘Els bandolera valencians’.

Per al dijous 19 d’agost està prevista una ruta senderista que discorrerà pe camí vell d’Aitana. El punt de trobada serà la plaça de l’església. Des de l’ajuntament del municipi recorden que encara que no hi ha límit de participació, totes les persones participants han de mantenir les distàncies de seguretat i les mesures preventives. Per a aquest mateix dia també s’ha organitzat la VI ruta de contacontes de l’Alcoià i el Comtat.

El divendres 20 d’agost es preveu la tradicional missa de la nativitat de la nostra senyora, a l’església. També un concert que com ve sent habitual oferirà la Societat Musical Cultural (SMC) d’Alcoleja. Per últim aquest dia tindrà lloc l’actuació de l’Agrupació Musical Alicantina Albaladre, repetint l’experiència que tan bona acollida va tenir l’any passat. El dissabte 21 d’agost, a tret d’alba, tindrà lloc el tradicional cant de l’Aurora, amb la particularitat que enguany es realitzarà des dels balcons del municipi. Cada veí o veïna d’Alcoleja haurà de cantar des del seu balcó o finestra, mentre la música fa el seu recorregut pels carrers. Solament deu persones podran acompanyar a la banda (per a inscriure’s cal contactar amb Paco ‘El Potecari’). Eixe mateix dia també se celebra la missa de Sant Vicent Ferrer, una gimcana pirata amb animació i jocs per a totes les edats (punt de trobada al pàrquing públic), i per acabar el dia la IV edició de Jazz amb la Manco, a càrrec de la formació musical Swing 26.

Diumenge 22 d’agost està previst la tradicional cercavila a càrrec de la SMC d’Alcoleja. També el trasllat de la imatge de la Mare de Déu de Beniafé i Sant Vicent Ferrer al pàrquing públic, on se celebrarà la missa de campanya. El dia acabarà amb un correfoc a càrrec dels Dimonis Rafolins de l’Alqueria d’Asnar. La programació finalitzarà el dilluns 23 d’agost amb la celebració de la missa en sufragi dels difunts, i a continuació es procedirà a fer la visita al cementeri.

Alcoleja: Variada programació per a nodrir de cultura al municipi

Send this to a friend