Alcoi afronta un any decisiu per als projectes EDUSI

El Ayuntamiento aborda el 2022 con la previsión de alcanzar el 50% de ejecución del programa

Alcoi afronta un any decisiu per als projectes EDUSI
S’ha reurbanitzat l’entorn de l’estació de tren.

Alcoi desenvolupa des de finals de 2017 la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, l’EDUSI-Alcoidemà, un projecte que comporta la inversió de 20 milions d’euros, cofinançats al 50% per la Unió Europea a través del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020.

L’EDUSI d’Alcoi es troba en un grau de maduresa molt avançat, amb el 85% d’operacions ja seleccionades i amb un 20% d’operacions ja executades, la qual cosa suposa una inversió materialitzada de quatre milions d’euros. Un altre paquet d’intervencions, el muntant de les quals aconsegueix els deu milions d’euros està ja licitat i quedaria pendent de licitar un 30% del total, segons fons municipals.

La previsió és aconseguir el 50% de l’execució de les operacions durant el pròxim 2022 i completar l’estratègia dins els terminis previstos, al desembre de 2023.

Estructurada al voltant de quatre Objectius Estratègics (millorar l’accés, l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i la comunicació; donar suport a la transició cap a una economia de baixes emissions de carboni; preservar i protegir el medi ambient i fomentar l’eficiència de recursos; i fomentar la inclusió social i la lluita contra la pobresa), aquestes estan dividides en 12 línies d’actuació, que al seu torn inclouen diverses operacions.

Entre elles, vàries han sigut ja implementades, com la posada en marxa de l’Administració Electrònica, la reurbanització del carrer Entença i les millores introduïdes en aqueixa via per a la mobilitat i l’accessibilitat, les obres de Sant Francesc, Ramón y Cajal, Placeta Creu Roja i Sant Domenech; la reurbanització del carrer Sant Jaume; l’adeqüació i millora de l’entorn de l’estació de RENFE; o la rehabilitació dels ponts de Sant Jordi i Viaducte, entre altres.

També durant aquest 2021 han començat les obres del principal projecte de l’EDUSI-Alcoidemà: la rehabilitació del complex industrial de Rodes per a convertir-lo en parc tecnològic-sociocultural. Es tracta d’unes obres valorades en 7 milions d’euros, de les quals la meitat seran cofinançades a través dels fons FEDER de la Unió Europea. La Generalitat Valenciana, per part seua, aportarà 2,6 milions d’euros i el consistori es farà càrrec de 900.000 euros restants.

Futur immediat

Juntament amb l’avanç de les obres a Rodes, un dels projectes que començarà a executar-se en 2022 és la reforma del Centre Juvenil Cervantes (CJC) per a potenciar la seua eficiència energètica, unes millores que també es duran a terme a la casa consistorial.

D’altra banda, està també previst que arranquen les obres per a construir la Passarel·la de Cervantes, que connectarà per davall del pont de Maria Cristina el tram del llit del riu Riquer ja urbanitzat amb la ciclovía que es prolonga cap al pont de Fernando Reig.

També s’executaran les rehabilitacions de dos edificis municipals per a generar habitatge públic en el número 14 del carrer La Sardina i en el número 13 del carrer Sant Maure.

Pel que fa a les tecnologies de la informació i la comunicació, en 2022 començarà també a funcionar la Plataforma Smart, que es convertirà en l’element integrador del projecte Smart City d’Alcoi, ja que permetrà la interconnexió i facilitarà una visió única i una gestió centralitzada i integrada de la informació. Alguns dels components existents que integrarà la plataforma seran l’enllumenat intel·ligent, els sensors ambientals o els aparcaments intel·ligents.

 

Send this to a friend