Alcoi invertirà 4’5 milions en la descarbonització energètica

S'ha aconseguit reduir un 10% el consum energètic i un estalvi anual de més de 270.000 euros

Instal·lació fotovoltaica del complex esportiu Eduardo Latorre (Arxiu)

L’Ajuntament d’Alcoi porta anys insistint en el seu compromís amb les polítiques de lluita contra el canvi climàtic i han sigut diverses les accions que s’han dut a terme, generalment amb bons resultats. Aquests beneficis es resumeixen en un important estalvi econòmic, com també una reducció de les emissions de CO₂.

Ara, des del Consistori es pretén fer un pas més, implantant de forma decidida l’estratègia de descarbonització energètica. L’objectiu és aconseguir una ciutat neutra en carboni, que comportarà una major eficiència energètica, impulsarà la transició cap a les energies renovables i reduirà en major mesura les emissions de CO₂.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, incideix en què “la lluita contra el canvi climàtic ens correspon a tots, la transició ecològica és un repte del qual no podem defugir i l’Ajuntament fa anys que està impulsant les polítiques per a fer d’Alcoi una ciutat intel·ligent i climàticament neutra en carboni, apostant així per la salut, el benestar i la qualitat de vida de tots els alcoians i alcoianes, però a més conscients que les ciutats que ho siguen seran més eficients, competitives i més atractives”.

Les principals línies d’actuació són, bàsicament, la millora de l’eficiència energètica a través del canvi a lluminàries led, així com la rehabilitació energètica dels edificis públics per a reduir la demanda energètica, impulsar l’autoconsum i aconseguir edificis amb consum quasi nul.

Respecte a la primera línia d’actuació, en quatre anys l’Ajuntament ha invertit més de 800.000 euros, i per als pròxims tres es destinaran 2 milions d’euros més.
D’altra banda, en els últims quatre anys l’Ajuntament ha invertit 360.000 euros en plantes fotovoltaiques aconseguint una producció d’energia verda de més de 300.000 kw anuals. A més, els pròxims tres anys es preveuen 2,5 milions en aquesta línia, amb un total de 4,5 milions d’inversió en descarbonització.

Amb les mesures ja aplicades en aquest període, l’Ajuntament ha aconseguit reduir un 10% el consum energètic i un estalvi anual de més de 270.000 euros, reduint 1.000 Tm d’emissions CO2, unes xifres que continuaran millorant amb les pròximes inversions previstes.

L’alcalde afegeix que “dins de l’estratègia Smart City també tenen protagonisme les energies renovables i l’estalvi energètic. Quan parlem d’una ciutat intel·ligent parlem també d’estalviar energia, utilitzar les noves tecnologies, reciclar, disminuir l’ús de transport privat i utilitzar energies renovables, entre altres qüestions”.

Send this to a friend