Alfredo Rizo: “Hi ha tres pediatres i mig per a cobrir 30 guàrdies al mes”

La Plataforma de Metges insisteix que l'activitat quirúrgica continua sent menor a la qual hi havia prepandèmia

Alfredo Rizo: “Hi ha tres pediatres i mig per a cobrir 30 guàrdies al mes”
Infermeres de la planta de pediatria de l’Hospital d’Alcoi. | XAVI TEROL

Davant les informacions proporcionades des del departament de Salut d’Alcoi sobre l’increment de l’activitat quirúrgica que s’està produint actualment a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi gràcies als ‘extraconcerts’ d’anestesistes, i amb ella, un inici de descongestió de les llistes d’espera, la Plataforma de Metges ha negat aquestes informacions.

Quant a les xifres aportades, el portaveu de la Plataforma, Alfredo Rizo, reconeix que “s’ha incrementat l’activitat quirúrgica respecte a l’estiu, però no a la que hi havia prepandèmia”, per la qual cosa considera que, d’aquesta manera, no es descongestionaran les llistes d’espera, que en alguns serveis és de quasi 1.000 pacients, i que aquestes, continuaran incrementant. Insisteix que, almenys ara s’estan posant ‘pegats’, “que s’han aconseguit perquè ens hem mogut”

El portaveu de la Plataforma aporta noves dades sobre la situació de l’hospital, explicant que “les gastroscòpies demanades de manera ordinària tenen una demora de dos anys” o que “hi ha tres pediatres i mitjà per a cobrir 30 guàrdies al mes. Això vol dir que fan 10 guàrdies mensuals, una cada 3 dies. Qui estiga en aqueixes circumstàncies no pot més”.

Rizo es mostra categòric: “no ens creiem les solucions” i afig que “ens ha donat més esperança que el Síndic de Greuges haja obert una causa per ofici per la falta de metges que hi ha en el departament que el que es diu des de direcció o gerència, que són declaracions triomfalistes”.

Send this to a friend