Aliança de Vectalia per a un transport urbà sostenible

Ha signat un acord amb un dels líders mundials d'energies renovables

Aliança de Vectalia per a un transport urbà sostenible
Imatge de l’esdeveniment realitzat per a donar a conéixer el projecte.

L’empresa alacantina, Vectalia, s’ha aliat amb un dels líders mundials d’energies renovables: Fotowatio Renewable Ventures (FRV), que al seu torn, forma part d’Abdul Latif Jameel Energy. L’acord contempla la integració de l’hidrogen verd com a combustible per a una part de la flota d’autobusos que presta servei de transport públic a la província.

Es tracta del primer projecte que planteja la utilització a gran escala del citat hidrogen com a combustible en l’estratègia de descarbonització del transport.

Així mateix, aquest projecte s’ha presentat als ministeris de Transició Ecològica i Indústria i Ciència i Innovació i es posiciona com un ferm candidat al finançament dels Fons Next Generation EU, contempla la construcció d’una planta d’hidròlisi de 10 MW alimentada amb una planta fotovoltaica i una hidrogenera que permetrà el proveïment de carburant d’uns 80 autobusos, previstes en la primera fase. Gràcies a la tecnologia que ‘tracciona’ la mobilitat amb aquest combustible net, els autobusos comptaran amb una autonomia de 400 km i cobriran rutes interurbanes entre Alacant i els municipis pròxims, evitant l’emissió de més de 75 tones de CO2 a l’atmosfera només en la fase inicial.

Per a celebrar i donar a conéixer aquesta pionera iniciativa, totes dues companyies han organitzat un esdeveniment al campus de la Universitat d’Alacant (UA) que ha comptat amb la presència de la Rectora de la Universitat, Amparo Navarro, i el Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Comunitat Valenciana, Arcadi España. A l’acte han acudit també un important nombre d’alcaldes i regidors de mobilitat de diversos municipis alacantins, representants d’altres empreses, professors i experts universitaris.

Durant l’esdeveniment, els assistents han tingut l’oportunitat realitzar el primer trajecte de tota la Comunitat Valenciana amb un dels autobusos impulsats per hidrogen verd; el model H2.City Gold de CaetanoBus, el major fabricant d’autobusos de Portugal, que ha tingut la cortesia d’oferir el vehicle per a l’ocasió. L’autobús, emmarcat dins de l’aliança de FRV i Vectalia, ha completat un recorregut simbòlic dins del perímetre del campus de la Universitat d’Alacant.

Send this to a friend