Alumnes de Cotes Baixes brillen en un concurs de robòtica

Aconsegueixen el segon lloc en la III edició del Concurs Nacional de Omron

Alumnes de Cotes Baixes brillen
Els alumnes guardonats, Pau Mut, Adrián Benedicto i David Morant.

Tres alumnes del cicle superior d’Automatització i Robòtica de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi –Pau Mut, Adrián Benedicto i David Morant– es van fer brillantment amb el segon premi en l’III Concurs Nacional d’Aplicacions Robòtiques organitzat per la signatura Omron Healthcare, líder en equips mèdics per a teràpia i monitoratge de la salut.

En una competició en la qual van participar dotze centres de tota Espanya, els estudiants alcoians van realitzar una línia d’anàlisi per a mesurar els nivells de greix dels lactis denominada ‘FarmaPAD’.

Es tracta d’un projecte que permet millorar i agilitar els processos d’anàlisis de qualitat de producte, per a evitar d’aquesta manera treballs monòtons i nocius per part dels empleats.

El segon premi dotarà al centre material específic de la signatura Omron, valorat en més de 1.000 euros, perquè els alumnes seguisquen amb el seu aprenentatge i desenvolupament d’iniciatives.

FarmaPAD
‘FarmaPAD’ és una línia completament automatitzada que duu a terme un íntegre control de qualitat, en quatre passos: dosatge, tamponament, centrifugació i classificació. El repte dels tres alumnes, treballat en equip a l’aula, va comptar amb l’assessorament dels seus tutors, José Egea i Alfonso Rodrigo.

Els estudiants indiquen que més enllà d’un control de qualitat en els productes lactis, el projecte extrau dades que permeten al venedor millorar el producte o canviar el seu ús, “ja que si és molt gras pot destinar-se a la producció de mantegues o formatge i així evitar-se la ingesta directa.

També han desenvolupat una maqueta completa, al costat dels plans que justifiquen el muntatge i el seu funcionament.

Egea, un dels tutors, va confessar que la idea va sorgir de manera espontània, però des d’aqueix moment van treballar amb molta il·lusió, “però sobretot amb molta rigorositat i professionalitat, emprant eines pròpies de la robòtica o treballar en el disseny de programes”.

Send this to a friend