Amb més d’un centenar de matriculats arranquen les II Jornades d’Innovació Educativa en Infantil i Primària

Per segon any consecutiu i amb 115 matriculats la Universitat d’Alacant ha inaugurat durant el matí d’avui les II Jornades d’Innovació Educativa en Infantil i Primària: la intel·ligència emocional aplicada al docent i als alumnes de 0 a 12 anys, celebrades a Alcoi. A l’acte, han assistit el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, Carles Cortés; el regidor d’Empresa, Formació i Innovació d’Alcoi, Manuel Gomicia; la directora del Secretariat de Seus de la UA, Carmen Marimón, i Nélida Pérez, professora de Pedagogia i coordinadora de les jornades.
Tal com ha ressaltat Carles Cortés durant la inauguració, “la Universitat d’Alacant torna a estar present en l’edifici Àgora per a compartir experiències entre els diferents professionals de la Facultat d’Educació i els professionals d’infantil i secundària d’aquesta comarca”. Per la seua banda, Manuel Gomicia ha insistit en l’èxit de matrícula i ha agraït a la “el seu suport, un any més, per a realitzar aquest curs que sens dubte es convertirà en un referent en la comarca”.

Des d’avui, i fins al pròxim 4 de juliol, l’edifici Àgora del municipi alcoià comptarà amb professionals de l’àmbit de la psicologia del Laboratori d’Emocions de la Universitat de Màlaga, i del Departament de Psicologia Evolutiva i Didàctica de la Universitat d’Alacant. Durant aquestes II Jornades s’informarà i es donarà a conèixer la importància de la intel·ligència emocional en els docents, i com el desenvolupament serveix per a facilitar la manera de fer front a situacions adverses com la síndrome de desgast professional, conflictes personals, ansietat, estrès…

A més, del 8 al 12 de juliol també en l’edifici Àgora, es desenvoluparà el Curs d’Estiu de la Universitat d’Alacant Rafael Altamira Teatre i dramatització a l’escola. Una proposta indicada tant per a professionals de l’àmbit de l’educació com per a animador, actrius i actors i qualsevol persona interessada en la formació i en l’educació dels xiquets i les xiquetes, que treballarà amb l’aplicació de diversos recursos artístics dins de l’aula.

Al llarg d’una setmana, es farà un recorregut per diferents tècniques escèniques, de forma lúdica, pràctica, amena i divertida. Es descobrirà el llenguatge de les ombres i els titelles amb materials senzills i quotidians, es jugarà amb contes, amb la narració i dramatització, expressió oral, entre altres. En definitiva, amb aquesta aventura teatral es començarà un camí on poder crear, inventar i desenvolupar la imaginació a través de la poesia en moviment, trencant els límits de la paraula i descobrint les emocions de la mà de la didàctica i de la pedagogia que ajudaran a descobrir noves capacitats educatives.
Els interessats en el curs Teatre i dramatització a l’escola poden matricular-se fins al pròxim divendres 5 de juliol a través de la web http://web.ua.es/va/verano/

Send this to a friend