Amics de la Música represa la programació en el Teatre Calderón

‘Tres tenors en concert’ van estrenar ahir la temporada de AAMA

Amigos de la Música retoma la programación en el Teatro Calderón
Alejandro Roy, Jesús Álvarez i Vicent Romero, acompanyats pel pianista Juan Gadea

Després de la celebració de la VIII Setmana Gran del Piano, celebrada amb èxit fa tan sols unes setmanes, Amics de la Música represa la programació musical, inaugurant la seua XXXVIII Temporada de Concerts, Òpera i Dansa; amb un concert d’excepció que va haver d’ajornar-se al maig a causa de la crisi sanitària, el qual va comptar ahir amb tres reconeguts tenors com són Alejandro Roy, Jesús Álvarez i Vicent Romero, acompanyats pel pianista Juan Gadea. El recital, en tribut al tenor nord-americà d’ascendència italiana Mario Lanza (1921-1959), va oferir un programa amb obres de Lluna, Sorozábal, Agustín Lara, Verdi, Puccini i Bizet, entre altres, no faltant les napolitanes i dues cançons característiques de Mario Lanza, com són “By my love” i “Serenade”.

La presència d’Alejandro Roy converteix el concert en un esdeveniment líric de primer ordre. Es tracta d’un dels millors tenors espanyols i europeus del moment. Roy va debutar amb èxit l’any passat en el Metropolitan de Nova York amb el rol principal (Calaf) de Turandot de Puccini i canta en els més prestigiosos teatres del món. Com a curiositat, significar que la AAMA recupera en aquest recital una obra per a piano titulada “En l’Alcázar” del compositor alcoià Vicente Costa Nogueras (1852-1919).

TEMPS COMPLICATS
Seguirà la programació el 28 de novembre amb “Superstar & Phantom Anthology”, un espectacle dedicat a Andrew Lloyd Webber i als millors moments dels musicals produïts per l’Associació d’Amics de la Música “Jesuscristo Superstar” i “El fantasma de l’òpera” en 2018 i 2020 respectivament, i que tant d’èxit van collir, intervenint solistes, rock band i The Musical Ensemble Friends. Per al diumenge 13 de desembre està previst un recital de violí i arpa, concert que se celebrarà a les 12 del migdia en el Saló Llarg del Cercle Industrial. El violinista albanés Rezart Kapetani i el murcià José Antonio Domené, arpista de la Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, faran les delícies del públic amb un programa molt apetible.

Seguirà el Concert d’Any Nou, que com altres anys tindrà lloc el 6 de gener, comptant amb la Strauss European International Strings Orchestra i la soprano d’Osca Eugenia Boix, i un programa amb obres d’ambient vienés, espanyol i francés.

Aquest tradicional concert donarà pas a l’òpera de Rossini “El barber de Sevilla”. Una divertida producció de la AAMA que serà representada el 13 de febrer, adaptada als temps que corren, i amb la qual es pretén arribar a tota mena de públics. El dissabte 13 de març actuarà la Mediterranean Chamber Orchestra i el pianista Carlos Santo, considerat un dels grans intèrprets de la jove generació europea. Aquesta sorprenent orquestra de 40 integrants està formada per músics procedents de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, la West-Eastern Divan Orchestra de Daniel Barenboim, o la Gustav Mahler Jugendorchester entre altres. Interpretaran obres de Mozart, Beethoven i Schumann. Un flamant espectacle de dansa pujarà a l’escenari del Teatre Calderón el dissabte 10 d’abril amb la Companyia de Dansa Adriana Bilbao i el seu aplaudit muntatge “Burdina Ferro”. Un ballet flamenc que combina les tradicions andaluses amb la mineria basca. El muntatge és un homenatge als emigrants andalusos que van anar a treballar al País basc.

Una gala lírica posarà fi a la Temporada en el Teatre Calderón el 8 de maig de 2021, donant pas a la IX Setmana Gran del Piano, prevista del 7 a l’11 de juny. La AAMA recalca la importància de seguir les mesures anti COVID 19 establides pel Teatre Calderón i per la pròpia associació, instruccions que es podran trobar en les Webs de totes dues institucions. Les entrades amb aforaments reduïts es podran adquirir en les oficines de l’associació del carrer Saint Lucia, 3 els dimecres, dijous i divendres de 17,30 a 20 hores; i en www.ticketalcoi.com.

Send this to a friend