Amigos de la Música prepara ja la Setmana Gran del Piano

Els concerts seran del 7 al 10 de setembre

Amigos de la Música prepara ja la Setmana Gran del Piano
Josu De Salaun, pianista.

El Círculo Industrial i l’IVAM CADA seran les seus de la IX Setmana Gran del Piano, cicle que organitza anualment l’Associació d’Amigos de la Música d’Alcoi (AAMA) formant part aquest any de la programació de la Capitalitat Cultural. Seran quatre concerts, dels quals tres se celebraran en el Saló Rotonda i un en el saló/auditori de l’IVAM CADA Alcoi, comptant per a això amb la col·laboració de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alcoi, El Círculo Industrial, La Unión Alcoyana S.A. i Clement Pianos.

Tant els associats com el públic en general podran gaudir d’intèrprets de brillant trajectòria artística com el jove talent de 16 anys Emin Kurkchyan, guanyador aquest any del prestigiós Concurs Internacional de Joves Pianistes, celebrat a Albacete, i posseïdor així mateix d’una sòlida carrera nacional i internacional malgrat la seua edat. Reapareixerà a Alcoi Josu De Solaun, qui, amb la doble nacionalitat nord-americana i espanyola, ha aconseguit situar-se entre els millors i més sol·licitats pianistes de l’actualitat. La seua carrera internacional inclou primers premis en els certàmens de Praga, Bucarest i el José Iturbi de València, a més d’actuacions en els principals teatres i auditoris d’Europa i els EUA.

No faltarà la lírica més popular amb un recital d’òpera, sarsuela i musical, el qual estarà a càrrec de la soprano Eduvigis Monagas i el tenor Juan Carlos Barona (El fantasma de l’òpera), estant acompanyats pel pianista, professor del Conservatori d’Alcoi, Juan Gadea. L’AAMA, en la seua obstinació de recuperar obres de compositors alcoians oferirà tres obres de José Jordá Valor, Gonzalo Barrachina i Miguel Santonja Cantó del qual s’interpretaran, amb caràcter d’estrena, dos duos de la desconeguda sarsuela “Entre Naranjos”, basada en la novel·la de Blasco Ibáñez. La novetat vindrà determinada per l’últim concert del cicle en el qual s’interpretarà per primera vegada a Alcoi la dramàtica òpera “La voix humaine” (La veu humana) del compositor francés Francis Poulenc i text de Jean Cocteau. Teresa Albero, soprano i Francisco Cholbi, piano, seran els intèrprets, estant la direcció escènica a càrrec de Lucas Carbonell. Aquest últim concert escenificat se celebrarà en l’IVAM CADA el divendres 10 de setembre.

Amb aquests quatre concerts l’AAMA donarà per finalitzada la seua XXXVIII Temporada, marcada com l’anterior per la crisi sanitària, alguna cosa que no ha sigut obstacle perquè amb un gran esforç organitzatiu i econòmic s’hagen pogut celebrar un total d’onze concerts. La temporada haurà comptat amb artistes de rellevància com Alejandro Roy, tenor, Eugenia Boix, soprano, Evgeny Moryatov, violí, Spanish Brass, Rezart Kapetani, violí, José Antonio Domené, arpa, Pallavi Mahidhara, piano, Daniel Abad Casanova, director o Josu De Solaun, piano, entre altres artistes de contrastada solvència. La Temporada 2021/2022 començarà el pròxim 24 d’octubre en el Teatre Calderón, amb un singular concert familiar a càrrec dels joveníssims virtuosos “Violincheli Brothers”, finalistes de Got Talent España 2021, i el Chafer Jazz Trio; un concert per a l’esperança i el desig d’una ràpida i total normalitat.

Send this to a friend