Animalcoi aconsegueix connectar 15 països

930 curts s'han presentat al certamen

Animalcoi aconsegueix connectar 15 països de tot el mon
Diana Cortés, directora del certamen. ARXIU

El primer festival de curtmetratges animats d’Alcoi, Animalcoi, organitzat de manera conjunta per l’EASDA, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi i l’Ajuntament d’Alcoi, s’ha dut a terme a través d’una plataforma virtual entre els dies 13,14 i 15 de novembre resultant un èxit amb un gran nombre de connexions des de 15 països.
En concret les xifres resultants han estat 4246 visites úniques a la plataforma, amb 2216 connexions diferents. Pel que respecta a la procedència han sigut de 83 municipis d’Espanya i 14 països de tot el món han estat seguint el festival. A més d’Espanya, Noruega, Romania, Ucraïna, Regne Unit, Itàlia, Colòmbia, Alemanya, Grècia, Costa Rica, Grècia, Xile, Bèlgica, Mèxic, Bulgària i Hongria.
Cal recordar que es van rebre un total de 930 obres procedents de 70 països diferents tan diversos com la República de l’Iran, els Estats Units, Turquia, la Xina, Taiwan i com no, de tot l’estat espanyol. A més de la diversitat de procedència dels curts, entre els treballs presentats, l’organització ha identificat curts que han resultat guanyadors de premis tan rellevants com els Goya, ANNNECY o del Festival ANIMAC, entre altres.
Entre les obres presentades el jurat va fer una selecció que s’han pogut veure els dies 13,14 i 15 de novembre en les projeccions virtuals dels Premis d’Animalcoi.

PREMIATS
D’aquestes obres han eixit els tres: el guanyador del Premi Animalcoi20 Grup Solitium ha sigut per a “Muedra”, de César Díaz Menéndez. El guardó de ‘Caixa Ontinyent’ amb la temàtica de Drets Socials i obert a estudiants ha sigut per a ‘Tempelis’; el premi Fundació Mútua Llevant amb el tema ‘Confiança mútua’ i obert a professionals l’ha aconseguit ‘Paradise lost’ i el premi Animalcoi per a curts realitzats entre 2016 i 2019 on el jurat és el públic i ha correspost a ‘Differences of opinion’ de Clàudia Villagrasa Pallarès.
“Estem molt satisfets d’aquesta primera edició que malgrat ser en línia ha resultat un èxit, esperem que en 2021 coincidint amb la capitalitat cultural d’Alcoi puguem dur a terme el festival de manera presencial i com no, vull agrair a la seua directora, Diana Cortés i en la l’Escola d’Art la seua implicació. Han dut a terme un gran esforç”, ha afirmat el regidor Raül Llopis.

 

Send this to a friend