Antoni Miró serà Fill Predilecte i rebrà la Medalla d’Or d’Alcoi

Hi haurà un temps perquè les persones o entitats interessades puguen adherir-se a la ponència

Antoni Miró serà Fill Predilecte
Antoni Miró naix a Alcoi en 1944.

En l’última junta de portaveus, l’alcalde Toni Francés va anunciar la proposta que l’artista Antoni Miró fóra declarat Fill Predilecte i Medalla d’Or de la ciutat d’Alcoi. Per a això, es convocarà una ponència, és a dir, un escrit amb l’argumentació del perquè mereix aquests reconeixements.

Aquesta ponència passarà a la Comissió de Serveis a les Persones, on es farà una primera votació. Seguidament i previ al Ple municipal, hi haurà un temps perquè les persones interessades tant a títol individual com col·lectiu, puguen fer les seues aportacions i adhesions a la ponència, que serà llegida per l’alcalde en el Ple on es lliuren aquestes distincions.

“Sense cap dubte, Antoni Miró mereix aquest reconeixement, no sols per la seua trajectòria artística en diversos àmbits com la pintura, l’escultura, el cartellisme, la ceràmica o el dibuix, també pel seu treball per a fomentar la cultura. És un artista amb majúscules i com ell mateix es defineix, un treballador de l’art. Miró és un gran representant de la nostra ciutat”, ha destacat Toni Francés.

Antoni Miró naix a Alcoi en 1944. Viu i treballa en el Mas Sopalmo. En 1960 rep el primer premi de pintura de l’Ajuntament d’Alcoi. Al gener de 1965 realitza la seua primera exposició individual i funda el Grup Alcoiart (1965-72) i en 1972 el Gruppo Denunzia en Brescia (Itàlia). Són nombroses les seues exposicions dins i fora del nostre país, així com els premis i esments que se li han concedit. Membre de diverses acadèmies internacionals.

En la seua trajectòria professional, Miró ha combinat una gran varietat d’iniciatives, des de les directament vinculades a les arts plàstiques fins a la seua incansable atenció a la promoció i foment de la nostra cultura.

També cal destacar la Creació de la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró amb l’objectiu de promoure, contribuir al coneixement i a la difusió de l’art contemporani, especialment valencià, duta a terme per la Universitat d’Alacant, juntament amb Antoni Miró, l’Ajuntament d’Otos i l’Ajuntament d’Alcoi.

La medalla d’Or de la ciutat ha sigut lliurada amb anterioritat a personalitats com Camilo Sesto, Ricardo Senabre, Isabel-Clara Simó, Juan Gil Albert, Ovidi Montllor, Amando Blanquer, o Ramón Castañer, entre altres.

Send this to a friend