Anuncien, entre crítiques, una nova licitació de l’obra de l’Andreu Sempere

El consistori aclareix que treballa en això “dins de les seues competències”

Anuncien, entre crítiques, una nova licitació de l'obra de l'Andreu Sempere
Exteriores del IES Andreu Sempere. | XAVI TEROL

Des que recentment es donara a conéixer que el concurs de les obres de reforma de l’institut Andreu Sempere ha quedat desertel govern municipal no ha deixat de rebre crítiques per la gestió que del projecte ha realitzat l’Ajuntament, que actua com a administració delegada en aquest cas, en tractar-se d’una actuació inclosa en el Pla Edificant, el responsable del qual és la Generalitat Valenciana. Tal com es va informar, el problema a l’hora que les empreses no es presenten ha sigut l’increment del preu dels materials i el transport, a causa de la crisi que es viu en l’actualitat, la qual cosa està provocant que projectes redactats queden desfasats en poc temps.

Des del govern municipal es defensen en aquest sentit, assegurant que “és una cosa que està passant en tot el país” i que és “una cosa que no sols ha ocorregut a la nostra ciutat, sinó amb molts altres centres educatius”. Amb tot, remarquen que l’Ajuntament ja treballa “dins de les seues competències” per a traure de nou a licitació les obres i que puguen ser adjudicades “al més prompte possible”.

Sobre aquest tema, indiquen que la Conselleria d’Educació ja ha procedit a actualitzar els preus, alhora que l’Ajuntament ja ha encarregat la modificació del projecte sobre la base de la nova valoració i s’espera que estiga redactat “el més ràpid possible” per a enviar-lo a Conselleria, que l’accepte, i puga ser licitat de nou amb l’objectiu que les obres puguen començar en la data prevista inicialment: el pròxim 31 de juliol.

Finalment, l’Ajuntament queda pendent també que Conselleria trie un dels espais posats a la seua disposició per a la reubicació de l’alumnat durant les obres.

Mentrestant, per part de l’oposició, el PP atribueix aquest nou contratemps en el projecte de reforma de l’institut, a la “lentitud” del govern municipal a concursar els treballs. Segons recorden, el projecte va ser entregat a l’Ajuntament al desembre de 2020, però no va ser licitat fins a un any després. Des del PP no entenen “com es va tardar un any a donar el vistiplau al projecte i licitar-lo sense haver revisat els preus”, qualificant la gestió com a “nefasta”.

El mateix opina Guanyar, que arremet durament contra el govern municipal, arribant a “dubtar de l’interés dels diferents regidors del govern de Francés en què l’Andreu Sempere tire avant (…) No en va són professors de l’escola concertada”. El seu portaveu, Sandra Obiol, atribueix al govern municipal el “cúmul de negligències” que atresora el projecte, demandat des de 1999 segons Obiol, al mateix temps que acusa directament l’equip de Toni Francés de “no haver sabut fer la redacció d’un projecte amb suficient destresa com perquè hi haja empreses que vulguen optar”.

Finalment, des de Compromís s’ofereixen a col·laborar per a avançar en el projecte, atés que la Conselleria d’Educació està en mans del seu partit i, en aquest sentit, els “consta” que l’administració autonòmica “ha posat totes les facilitats perquè la tramitació s’accelerara”.

Send this to a friend