Anuncien la recuperació del molí hidràulic de Benimassot

La Diputació invertirà 20.000 euros en els treballs

Recuperació del molí hidràulic de Benimassot
Membres de la Diputació durant una visita a Benimassot.

La Diputació d’Alacant sufragarà amb 20.000 euros les obres d’urgència per a consolidar i posar en valor les restes constructives del molí hidràulic de Frau, a Benimassot, un edifici que data del segle XIX i l’avançat estat del qual de ruïnes posa en risc la seguretat en la zona. Les obres del molí de Frau començaran a l’agost per a detindre la deterioració de l’estructura al costat de l’adequació de l’accés rodat, la poda de la vegetació en voltants i interior del pati de l’edifici i recuperació de les restes de la maquinària existents, entre altres actuacions.

El diputat d’Arquitectura, José Ramón González de Zárate, ha visitat el paratge al costat de l’alcalde de la localitat, Ismael Molinés, i un equip de tècnics de la Diputació. El responsable provincial ha recordat que la Diputació “manté oberta i activa un línia de foment i cooperació municipal amb col·laboració tècnica i econòmica, per a salvaguardar el patrimoni monumental, amb especial atenció als municipis més xicotets”.

A més, el diputat ha supervisat també l’estat de l’Hostal de Benimassot per a estudiar la viabilitat de futures actuacions de conservació i reforç per part de la institució provincial.

Projecte de Pla General
D’altra banda, González de Zárate s’ha interessat també per l’avanç de la planificació urbanística de Benimassot, en el qual la Diputació està treballant actualment. En aquest mateix sentit, s’ha reunit també amb Vicente Antonio Ruiz i Javier Navarro, alcaldes de Famorca i Benillup, respectivament, per a analitzar el procés en què es troba la redacció dels seus plans generals.

“Des de la Diputació estem posant l’accent principalment que tots els municipis disposen d’un pla d’ordenació per a agilitar processos i facilitar el seu desenvolupament i ara mateix tenim en procés una trentena de projectes”, ha puntualitzat el responsable d’Arquitectura.

Send this to a friend