Anuncien una comissió conjunta per a buscar solucions als problemes de l’àrea de Salut

S'han posat en marxa alguns mecanismes per a tractar de reduir les llistes d'espera i atraure a metges

Anuncien una comissió conjunta per a buscar solucions als problemes de l'àrea de Salut
D’esquerra a dreta, Quico Fenollar, Alfredo Rizo, Enrique Barbeito i Carlos Vilaplana.

Aquesta setmana hi ha hagut diverses novetats en la problemàtica existent en el departament de Salut d’Alcoi, tant a l’hospital Verge dels Lliris com en Atenció Primària.

D’una banda, el dimecres es va anunciar que s’anava a crear una comissió conjunta entre les direccions mèdiques, la gerència de l’àrea i la Plataforma de Metges, amb l’objectiu de buscar solucions de manera conjunta i abordar les reivindicacions. En paraules del gerent del departament de Salut, Enrique Barbeito: “fem un seguiment molt pròxim del que estan reclamant els facultatius de l’Hospital i volem les mateixes coses, per això, una de les postures que hem pres és intentar alinear-nos amb ells. Tots estem lluitant per la millora de la sanitat i de l’assistència sanitària d’aquest departament, que d’altra banda, tampoc és el pitjor de la Comunitat Valenciana. En les taules comparatives estem per la meitat més o menys, però nosaltres desitgem millorar i sobretot, rectificar aqueixes llistes d’espera tan greus que estem patint”.

En el cas del portaveu de Plataforma de Metges en defensa de la Sanitat Pública del departament d’Alcoi, Alfredo Rizo, en l’anunci de la creació d’aquesta comissió es va limitar a llegir un comunicat conjunt en el qual s’insistia que “la Plataforma no ha demanat comissions, sinó solucions”. En aquest, es posava l’accent que l’hospital segueix en un “nivell d’activitat quirúrgica paupèrrima, urgències sense solucions i el pla de detecció del càncer colorectal estancat”.

Al seu torn, va avançar que les mobilitzacions seguien en peus, i precisament en la concentració del divendres, Rizo va explicar que l’enuig que va mostrar el dimecres es devia al fet que considera que “va ser una roda de premsa per a vendre fum. És una comissió que ni s’ha format, no sabem qui està en ella, no tenim un reglament ni un objectiu…estàs venent fum. Volem concretar què farem i per a què valdrà aquesta comissió”, però va mostrar predisposició a “parlar i a fer qualsevol cosa per l’Hospital”.

MESURES REDUIR LLESTES ESPERA
D’altra banda, en aqueixa mateixa roda de premsa, el nou director mèdic del Verge dels Lliris, Quico Fenollar, va explicar que s’estaven fent nous passos per a aconseguir la incorporació de nous facultatius i per a la reducció de llistes d’espera.

Així, s’està convidant a metges a conéixer de primera mà el departament de Salut. “S’estan donant solucions, però no són de hui per a demà”, va defensar Fenollar, qui va explicar que per exemple, “s’ha posat en marxa un programa intern d’autoconcerts” per a reduir les llistes d’espera, objectiu per al qual, també és possible que arriben metges de fora. Respecte als anestesistes, el director mèdic avança que “estem oferint a gent i estan acceptant vindre a fer extraconcerts en quiròfans de vesprada”.

Respecte a la comissió que es crearà: “poden sorgir solucions des de dins, però no són immediates, la qual cosa costa molt temps a arribar no es pot solucionar en un dia. Entenc les reivindicacions que es plantegen, estan recollides, enteses i s’estan posant en marxa aquests procediments per a arribar a donar una solució”.

Send this to a friend