Aprovat el conveni per a iniciar les obres del CdT

Es destinarà més d'un milió d'euros per a la rehabilitació, adequació i equipament

Aprovat el conveni per a iniciar les obres del CdT
El CdT estarà situat al carrer Agres.

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi per a la restauració i adequació de l’edifici que albergarà el futur CdT d’interior de la província d’Alacant, en la poma de Rodes. Mitjançant aquest conveni, Turisme Comunitat Valenciana destinarà 1.200.000 euros perquè l’Ajuntament d’Alcoi adjudique i execute les obres per a la rehabilitació de l’edifici, així com la seua adequació i equipament com CdT d’interior.

L’Agència Valenciana de Turisme es farà càrrec íntegrament dels 2,1 milions d’euros en els quals està pressupostada l’obra. L’Ajuntament d’Alcoi ja ha licitat aquestes obres i una vegada es tinga la signatura ja podran ser adjudicades. L’Ajuntament d’Alcoi es compromet, a més, a la cessió d’ús gratuït per un període de trenta anys, mentre que Turisme Comunitat Valenciana es farà càrrec del manteniment i dels subministraments i despeses d’energia necessaris per al desenvolupament de la seua activitat com CdT d’Interior de la província d’Alacant.

S’indica que la intervenció consistirà en la rehabilitació de l’antic taller de carruatges dissenyat per Timoteo Briet en 1909, que retornarà a la vida un dels edificis més clarament modernistes de tot el conjunt, amb façana en el número 5 del carrer Agres. En el seu interior, es distribuirà una zona de ‘coworking’ i una aula polivalent per a exposicions i mostres, zones d’administració i despatxos per a Turisme i INVAT·TUR, així com per a albergar reunions i trobades del sector turístic.

A més, servirà per a complementar la formació que ja s’ofereix en el Centre de Formació Professional (FP) de Batoi, on es poden estudiar el Grau Mitjà de Serveis en Restauració i Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia, tots dos de la família d’Hostaleria i Turisme.

Send this to a friend