Aquest curs es graduarà la primera promoció dels alumnes del Campus de la UA

Al costat de la Fundación Mutua Levante, la universitat ha programat nombroses activitats culturals

Aquest curs es graduarà la primera promoció dels alumnes del Campus de la UA
La Fundación Mutua Levante i la UA van signar el divendres la renovació del conveni de col·laboració. | XAVI TEROL

Demà arranca el curs 2021-2022 al Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant (UA), en el qual es cursa el Grau de Magisteri en Educació Infantil.

“Enguany estem molt contents perquè finalment hi haurà presencialitat a les aules, gràcies a l’autorització de Sanitat”, va explicar el divendres la rectora de la UA, Amparo Navarro, a aquest periòdic. Va afegir que, malgrat això, “s’hauran de mantindre totes les mesures de seguretat” a causa de la Covid-19, com per l’exemple, l’ús de la màscara, evitar aglomeracions, la ventilació de les instal·lacions, o “intentar estar en espais oberts entre classe i classe”.

En aquest sentit, Navarro que encara que hi haja presencialitat total, “si a les aules es pot mantindre la distància interpersonal, millor. En qualsevol cas, des de la Universitat d’Alacant animem a tots els alumnes a vacunar-se. La franja d’edat dels nostres alumnes entra en la pauta de vacunació, però la conselleria mantindrà oberts els ‘vacunódromos’ durant aquest mes, per això, aquelles persones que no s’hagen pogut vacunar, per raons múltiples, des de la universitat fem una crida al fet que es vacunen perquè puguem recuperar la normalitat com més prompte millor”.

D’altra banda, indicar que el curs que arranca demà “és l’últim del grau en Educació Infantil” que s’imparteix a Alcoi.

ACTIVITATS CULTURALS
A més de l’apartat educatiu, la UA té molt present la cultura, i d’ací el conveni que va ser renovat fa dos dies entre aquesta universitat i la Fundación Mutua Levante.

Navarro i el president de la Fundación, Juan Escrig, van ser els encarregats de rubricar el conveni i la rectora es va mostrar molt agraïda per un suport que considera “essencial” perquè “permet que es puga dur a terme una programació cultural concorde a la ciutadania alcoiana amb la qual complementar les activitats formatives, acadèmiques i científiques que la UA desenvolupa a la ciutat”.

La principal novetat del conveni, és que la UA inclourà les exposicions de la Fundació en la programació itinerant de les seues seus universitàries. D’altra banda, en el conveni es detallen dos cicles de cinema, un infantil en valencià (15, 22 i 29 d’octubre) i un altre de cinema en versió original (del 5 de novembre al 3 de desembre); conferències (El clima a l’Alcoià-Comtat, el 19 d’octubre; Terratrèmols històrics a la província d’Alacant. El cas d’Alcoi, el 23 de novembre); i presentacions de llibres (Col·lecció L’Ordit, el 27 d’octubre), així com tallers d’ornicología (24 i 25 de desembre), micología (12 i 13 de novembre), tècniques per a l’estudi i seguiment de mamífers (5 i 6 de novembre), les jornades ibèriques d’ecologia del paisatge (18 i 19 de novembre) i el congrés internacional de l’Associació per al paisatge ecològic (18 i 19 de novembre).

També el divendres va tindre lloc una trobada entre l’Ajuntament d’Alcoi i la UA, en el qual es va acordar estrényer la relació entre totes dues institucions a més de tractar la necessitat de donar continuïtat i reforçar la Càtedra d’Art Contemporani de la Universitat d’Alacant Antoni Miró, especialment en aquest moment, en el qual l’artista rebrà la setmana vinent la Medalla d’Or i la distinció com a Fill Predilecte d’Alcoi.

Send this to a friend