Aquest dijous arranca una completa programació per a celebrar el 9 d’Octubre

La Fira del Llibre en Valencià s'inaugura el divendres a les 17 hores

Aquest dijous arranca una completa programació
Els llibreters exposaran enfront del Centre Cultural Mario Silvestre. ARXIU

Un any més la nostra ciutat celebrarà el Nou d’Octubre amb diferents actes i activitats. En aquesta ocasió, la programació torna a estar marcada per les restriccions a causa de la Covid-19.

Després de la celebració, el passat cap de setmana, del Festival de Narració Oral ‘Un fum de contes’, les activitats continuaran el dijous 7 a les 19 hores. D’una banda, l’IVAM CADA Alcoi serà l’escenari de la preestrena en primícia el primer capítol de la nova temporada de ‘L’Alqueria Blanca’. Es comptarà amb la presència de l’actors alcoians que participen en la sèrie, Jacob Llopis (Santi), Joan Gadea (don Joaquim) i Oscar Pastor (Sento). L’entrada és lliure i cal aconseguir-la prèviament en ticketalcoi.

El mateix dia i a la mateixa hora, la Llotja de Sant Jordi acollirà la inauguració de l’exposició ‘D’un temps un país’, amb obres de Francesc Jarque, J. Aleixandre, Meritxell Ahicart, J. Mª Azkárraga, Paco Grau, Lluís Ibáñez, Ana Jiménez, Mati Martí, Manuel Molines, Paca Moltó, Juani Ruz, Diana Sanus i Xavier Terol. Es podrà visitar fins al 28 de novembre.

Seguidament, a les 20 hores en el Teatre Calderón, el poeta David Caño, el músic Borja Penalba, el periodista i activista social David Fernàndez, la cantant Mireia Vives i el guitarrista Toti Soler, es reuneixen sota el nom de Ovidi4 per a realitzar un espectacle on repassen diverses cançons d’Ovidi Montllor i reinterpreten uns altres. A més, amb la complicitat del públic, l’actuació prendrà forma de tertúlia musicada on es parlarà de cultura i política.

Ja el divendres, a les 17 hores, s’inaugurarà la XXVIII Fira del Llibre en valencià, que tindrà lloc en l’Avinguda País Valencià, en els voltants de la Biblioteca Ricardo Senabre. Estarà oberta fins a diumenge dia 10, a les 14 hores.

Recordar que l’acte institucional del Nou d’Octubre serà el mateix dissabte, a les 12 hores, en el Teatre Calderón. Es durà a terme el lliurament dels V Premis 9 d’Octubre, que enguany seran per a Marisa Blanes, el CAEHA i Francesc Bernàcer, a títol pòstum. El manifest serà escrit i llegit pel filòleg alcoià Ivan Gisbert i realitzarà el concert la Societat Musical Nova d’Alcoi, en un acte que serà presentat per All Valls.

A la nit, a les 20’30 hores, Dimonis Rafolins duran a terme un correfocs en la plaça d’Espanya, una activitat que ja s’ha consolidat en la programació d’aquesta festivitat.

El diumenge hi haurà dos concerts; a les 12, en el Centre Cultural Mario Silvestre, concert de música cubana amb ‘Trio Alter ego’, organitzat per Amics de la Guitarra d’Alcoi. Associació José Luis González. A la mateixa hora i dins de l’IV Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, actuaran l’Orquestra Simfònica Vila de Sant Joan, de Sant Joan d’Alacant, i l’Orquestra Simfònica de la Unió, de Llíria, serà a les 12 en el Teatre Calderón.

Els actes conclouran el 14 d’octubre amb la presentació del ‘Llibre de la Cort del Justícia Pere Penedès (Alcoi, 1320)’, de Vicent Cabanes, Josep Lluís Santonja, Emili Casanova i Joan Anton Rabella. Serà a les 19 hores, en el Centre Cultural Mario Silvestre.

Send this to a friend