Aquest dijous, homenatge a Camilo Sesto amb llibre biogràfic i música

Des de l'Institut Juan Gil-Albert s'ha editat la biografia, escrita per Ramón Climent

Aquest dijous, homenatge a Camilo Sesto amb llibre biogràfic i música
El llibre va ser presentat ahir a l’Ajuntament d’Alcoi.

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert va presentar ahir la seua nova publicació: ‘Camilo Sesto, ni ángel ni demonio’, que eixirà a la venda aquest dijous, el mateix dia en què es donarà a conéixer públicament en una gal·la homenatge al cantant alcoià en el Teatre Calderón, a partir de les 19’30 hores.

Es tracta del primer dels tres dies que es rendirà tribut a Camilo Sesto, amb una sèrie d’actes que inclou la publicació en plataformes digitals, aquest divendres 16, del senzill inèdit ‘Perdóname’ –la demo–, com a bestreta del pròxim àlbum, ‘Camilo Forever’, que veurà la llum el 18 de novembre, segons ha donat a conéixer la discogràfica Sony. Aquest àlbum estarà format per un total de quatre discos i un total de 82 cançons, de les quals 40 són singles i 25 són rareses i inèdits no disponibles fins ara. Segons es detalla, la versió que es publicarà s’ha trobat en les cintes originals, sent la primera presa de la cançó, registrada en directe en l’estudi amb els músics i l’orquestra que van realitzar l’enregistrament definitiu. Des de Sony s’apunta que “aquesta versió és una mica més curta, amb l’estructura abreujada i el tempo més ràpid”.

El dissabte serà el torn d’un concert-tribute organitzat pel Club de Fans d’Alcoi de Camilo Sesto, que serà a càrrec de Javier Ballester, en La Mujer Barbuda.

LLIBRE BIOGRÀFIC
Sobre el citat llibre, la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, va assenyalar ahir que “és, sens dubte, una de les una de les obres més esperades i reclamades per un nombrós públic que ha seguit de prop la carrera de Camilo Sesto, un dels alacantins més reconeguts internacionalment que ara serà present en la col·lecció bibliogràfica de l’Institut Gil-Albert”.

La responsable provincial va explicar que la celebració de la gala coincidirà amb el llançament de la publicació el 15 de setembre. “Des de la Diputació i des del IAC Juan Gil-Albert hem volgut fer un pas més en homenatge al cantant i abrigallarem el llançament d’aquest llibre amb un gran acte de record amenitzat amb música, obert al públic i d’accés gratuït, prèvia reserva d’entrada”, va detallar Parra.

El llibre es podrà adquirir en l’institut alacantí i en les principals llibreries d’Alcoi i Alacant.

La directora de l’Institut Gil-Albert, Pilar Tébar, va assenyalar que el volum, que pertany a la Col·lecció Biografies Premium, recull en nou capítols els principals episodis de la vida de l’alcoià relatats per Ramón Climent. La portada és un treball de la il·lustradora Amparo Alepuz, professora de Dibuix de la Universitat Miguel Hernández.

Entre altres detalls, l’autor ha revelat que, per primera vegada en aquest llibre, “es publica el ‘Himno al alcoyano’ que va escriure Camilo Sesto i que mai havia eixit a la llum”. El títol de l’obra fa referència “al camí recorregut per aquest personatge imprescindible per als amants de la música romàntica dels anys 70 i 80, un camí que no ha sigut fàcil”, segons Climent.

ACTUACIÓ DE LOS DAYSON I MOISÉS OLCINA
La gal·la homenatge en la qual es presentarà el llibre ‘Camilo Sesto. Ni ángel ni demonio’ comptarà amb la intervenció del seu autor i d’altres personalitats com el president de la Diputació, Carlos Mazón, i la vicepresidenta, Julia Parra. La trobada s’amenitzarà amb un concert a càrrec del grup Los Dayson, amb el qual Camilo Blanes va començar a fer els seus primers passos musicals, i del saxofonista Moisés Olcina.

ENTRADES GRATUÏTES
Per a assistir a l’acte és necessari reservar prèviament l’entrada, gratuïta, a través de ticketalcoi.com. La gala serà retransmesa per streaming des del canal de YouTube de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert perquè puguen seguir-la en directe els fans de tota Espanya i d’altres països, especialment d’Amèrica Llatina, on el cantant alcoià té multitud de seguidors.

Send this to a friend