Aquest dimecres, Jornades de Patrimoni Industrial en el CADA

Estan organitzades per l'Institut de Cultura Juan Gil-Albert

Demà, jornada amb experts en Agenda Urbana
La jornada tindrà lloc en l’IVAM CADA. | ARXIU

El Centre d’Art d’Alcoi (CADA) albergarà aquest dimecres les Jornades de Patrimoni Industrial organitzades per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

El llegat cultural industrial de la província d’Alacant centrarà aquestes jornades, que són les primeres, i que comptaran amb la participació de reconeguts experts i professionals.

Les ponències arrancaran amb la xarrada de l’historiador i president de l’Associació de Patrimoni Industrial Valencià, Manuel Carreres. “Els projectes d’Alcoi industrial sobre el llegat històric industrial d’Alcoi” serà el títol de la segona conferència a càrrec de l’Enrique J. Masiá i José Luis Boronat, president i vocal de la junta directiva, respectivament, de l’Associació d’Alcoi Industrial.

El director del Museu Escolar de Puçol, Rafael Martínez, parlarà sobre el patrimoni industrial d’Elx i sobre aquest centre cultural en particular, mentre que la coordinadora del Museu Valencià del Joguet, Pilar Avilés, al costat de la tècnica Sofía Albero, centrarà la seua xarrada en el patrimoni jogueter de la província.

Finalment, i ja a la vesprada, tindran lloc altres dues activitats. La primera de la mà del director de l’àrea d’Arquitectura de la Diputació d’Alacant, Rafael Pérez, que donarà a conéixer amb detall el MUBOMA i la Cava Gran d’Agres, emblemàtics espais culturals a càrrec de la institució provincial. I com a tancament de les jornades, l’arqueòleg del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, Josep Maria Segura, oferirà una visita guiada per a conéixer in situ alguna de les construccions més destacades de l’important patrimoni industrial que atresora Alcoi.

La sessió estarà coordinada per la subdirectora de Patrimoni Històric Artístic de l’IAC, Estefanía Soler, abordarà aspectes relacionats amb la conservació, posada en valor i museïtzació del patrimoni industrial alacantí com a model de preservació d’aquest llegat poc conegut però imprescindible per a aprofundir en el desenvolupament històric de la província.

Send this to a friend