Aquest dissabte se celebra el Dia dels Drets de la Infància

Tindrà lloc durant tot el matí en la plaça Ramón y Cajal, placeta de la Creu Roja i l'Àgora

Se celebra el Dia de la Infància

Tal com s’ha vingut anunciant, per primera vegada Alcoi serà la seu de la celebració del Dia pels drets de la Infància, així com la Trobada de famílies acollidores de la província d’Alacant. Serà aquest dissabte 27 de novembre, de 10’30 a 14’30 hores, en la plaça Ramón y Cajal, placeta de la Creu Roja i l’Àgora.

La jornada està organitzada per la Direcció General d’Infància de la Generalitat i l’Ajuntament d’Alcoi, i tindrà per títol ‘Explora els teus drets’. Diverses entitats estaran situades en les places Ramón y Cajal i Creu Roja, realitzant tallers per als més xicotets. Els participants passaran per aquests espais, on cada entitat donarà a conéixer un dret de la infància i es posarà un segell en un passaport que se’ls facilitarà. L’objectiu és que completen un document amb tots els segells, cosa que significarà que han conegut els seus drets. A més, el CLIA (Consell Local d’Infància i Adolescència) repartirà les guies del Pla d’Infància i Adolescència d’Alcoi.

Diferents associacions han confirmat la seua participació en la celebració: Creu Roja, Somriu, AIN, Proyde La Salle Acull, Manos Unidas, TEA Asperger, Dona Mare i Júniors Flor de Neu.

A més, a les 11 del matí tindrà lloc la xarrada ‘Ajudant en la construcció dels records’ en l’Àgora, per a les famílies i associacions. Així mateix, a les 12’30 hores hi haurà un concert de The Beatfriends, que faran versions de The Beatles adaptades a la infància. Els parlaments de les autoritats tindran lloc a les 13 hores.

QUÈ ÉS L’ACOLLIMENT FAMILIAR?

L’acolliment familiar és un recurs per a xiquetes, xiquets i adolescents que, per diverses circumstàncies no poden viure o no és convenient que visquen amb la seua família d’origen. Per mitjà d’aquest recurs són atesos, durant un cert temps per un altre nucli familiar que els puga brindar l’atenció, l’afecte, l’estabilitat i la protecció que qualsevol xiqueta, xiquet i adolescent necessita per al seu adequat desenvolupament i benestar personal.

Send this to a friend